Duško Bošković: Selektivnost virusa SARS-CoV-2

16.10.2020. 11:18
4
IZVOR: Katera

Virus  SARS-CoV-2 izaziva bolest koju su nazvali Kovid-19, pošto je krenula 2019. godine, a u narodu je poznata kao „korona“ (kruna).

Glavna karakteristika ove varijante korona virusa je da o njemu niko ništa ne zna, pošto je toliko različitih mišljenja o njegovom ponašanju izneseno da je običan čovjek zbunjen i ne zna više šta mu je činiti. A to je možda i htjelo da se postigne, da se onda u neznanju čini ono što se naredi, koliko god to glupavo izgledalo. Zbunjenim i dezorjentisanim je najlakše manipulisati.

Ali, da počnemo od početka. Korona virus je odavno poznati virus o kojem se uči kroz školovanje za medicinare kao o virusu prehlade od kojeg se ne može steći imunitet, jer se možemo prehlađivati svako malo i koji, kao što smo svi iskusili u svom životu, nije opasan. Samo je smoran i dosadan. 

Liječili prehladu ili ne ona, uglavnom, uvijek isto traje. Možemo samo olakšavati tegobe dok je preležavamo i dok se organizam sam bori da preživi.

Ako se ne može steći imunitet na neki virus, onda su vakcine besmislene. Nema efekta unositi oslabljeni virus da izazove pojavu antitijela, ako čovjek može ponovo da oboli od tog virusa.

Imunitet krda, baš su lijep naziv smislili ti koji smišljaju imena da opišu ljudsku rasu, se postiže imunitetom pojedinca. Nema imuniteta rase bez jačanja imuniteta pojedinca. Mnogo je bolji naziv imunitet rase nego imunitet krda, pa molim da se ovo uvaži i koristi od sada kao pojam. Dakle, treba raditi na podizanju imuniteta svakog pojedinca ponaosob i ne raditi protiv slabljenja pojedinačnog imuniteta. Najbolje se jača imunitet prirodnim materijama i metodama, pa tek onda vještačkim.

Da je ovaj neobični virus, kakvi do sada nikada virusi nisu bili, pošto se ponaša od prilike do prilike, počeo da se ponaša selektivno vidimo iz najnovijih mjera Kriznog štaba KS.

Virus izgleda da napada smo pješake, starije od 12 godina i vozače koturaljki. Ostale vozače ne napada, vozače skutera na razne pogone, bicikliste i vozače motornih vozila. I to samo u Sarajevu koje je dio FBiH. U Sarajevu koje je u RS virus bira žrtve po sasvim drugom osnovu i po drugom kalendaru aktivnosti. Ovaj "sarajevskokantonalni" virus pravi pometnju samo do 31. oktobra, pošto onda ide na zasluženo zimovanje u neko skijalište, da se malo opusti i pripremi za novi talas.

I onda recite da virus nije nacista.

Primjećen je još jedan fenomen, a to je da po svoj prilici krizni štabovi svih država svijeta u stvari upravljaju državama, a ne vlade tih država koje su manje više izabrane voljom građana na izborima. Vlade moraju da slušaju krizne štabove kakvu god oni odluku donijeli. Postavlja se samo pitanje ko je na vrhu piramide kriznih štabova i koje ima ciljeve, kao i iz koje je države.

Postavlja se takođe pitanje kažnjavanja, po kojem zakonu se ono vrši. Zna se valjda ko je zakonodavac u svakoj državi i po kojoj se proceduri zakoni donose. U slučaju rata se situacija mijenja, pa se postavlja pitanje, da nismo možda u nekom vidu neoružanog rata, kada se ovakve stvari dešavaju da vlast preuzimaju neki drugi i da donose svako malo neka nova pravila ponašanja?

O tome da na samoj kutiji za najčešće nošene maske piše kako ne štite od ovog virusa ćemo drugi put.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Lik 17.11.2020. 23:01
    Idi malo na Covid odjeljenje bilo koje bolnice u BiH, pa da vidiš kako se „za čas ozdravi"! Majmune nepismeni!
  • Generic placeholder image
    Pera 17.10.2020. 09:12
    Ako ste religiozni, kako ćete jednog dana izaći pred Boga, ako ste nekoga motivisali da se nepromišljeno ponaša i zarazi i ne daj Bože umre.
  • Generic placeholder image
    Milica 16.10.2020. 12:35
    Za ove nevjerne Tome, iako zvuči maliciozno, želim da ih sam virus demantuje. Dosta više!
  • Generic placeholder image
    Marko 16.10.2020. 12:34
    Ma da, najbolje je da razvijamo ovakve teorije, danas u IS 70 oboljelih, a sutra kad povjerujemo i izgubimo motivaciju i za ono malo mjera od manjine sto se poštovalo, bice 140.
Povezane vijesti
Umovanje nad kalendarom za 1902. godinu (VIDEO) Umovanje nad kalendarom za 1902. godinu (VIDEO)
Sarajevska priča - JAT-ov neboder (VIDEO) Sarajevska priča - JAT-ov neboder (VIDEO)
Najvjerovatnije porijeklo riječi Balkan (VIDEO) Najvjerovatnije porijeklo riječi Balkan (VIDEO)
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 37m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 55m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 22m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 10m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 31m
    0