Два боксера „Гласинца“ иду на Балканско првенство

08.10.2019. 11:25
0
ИЗВОР: Srna

Од Луке Вељовића и Вука Мичића, чланова соколачког Боксерског клуба /БК/ "Гласинац", који ће учествовати на Првенству Балкана у боксу у Анталији, очекујемо бар једну медаљу, најавио је у изјави за Срну тренер овог клуба Предраг Бартула.

Бартула, који је и предсједник клуба, истиче да су се ови млади боксери изборили за одлазак у Турску на недавно одржаном првенству БиХ, а у клубу су поносни на њихов успјех.

Он напомиње да је Сокочанин Лука Вељовић за три године постао познат у овом спорту, да је побјеђивао боксере из Словеније, Хрватске и Србије и да је борећи се са такмичарима из Црне Горе, који имају европску медаљу, изгубио два меча на поене.

Вук Мичић, из Источне Илиџе, придружио се "Гласинцу" и одлучио је да наступа за овај Боксерски клуб који га води на Балканско првенство.

Бартула наводи да је из редова младих соколачких боксера, из групе дјевојака, Младенка Чанчар крајем септембра постала сениорски првак Републике Српске и БиХ.

Тренер соколачког клуба нада се да ће локалне власти помоћи одлазак младих боксера "Гласинца" на Балканско првенство у Турску, с обзиром да због неформирања Савјета министара у БиХ није дефинисан буџет за спорт.

Он напомиње да је и Никола Косорић из "Гласинца" у протекле двије године један од најбољих такмичара у БиХ из реда младих боксера.

"Боксерски клуб `Гласинац` нашао се на првом мјесту у полусезони међу 18 екипа лиге БиХ за мушкарце и жене. Мушка екипа младих сениора овог клуба дијели од шестог до осмог мјеста на тамичењима турнирског типа", појашњава Бартула.

Он подсјећа да ће Балканско првенство у боксу бити одржано од 26. октобра до 2. новембра у Анталији, у Турској.

Бартула је учествовао у формирању регионалне лиге у боксу као супервизор и посебно је поносан што ни у рингу ни у публици нема национализма, што је, како каже, још један доказ да је бокс племенит спорт.

У "Гласинцу" се надају скорој посјети предсједника Боксерског савеза Србије и ранијег професионалног првака Европе Ненада Боровчанина који ће донирати спортску опрему овом клубу.

-Боровчанин је `наше горе лист` и одлучио је да нам поклони подни ринг, неколико врећа, рукавице, кациге, мајице и тренерке, како бисмо могли да се равноправно носимо са другим клубовима и организујемо такмичења у нашој спортској дворани-, наводи Бартула.

Сенирска првакиња у боксу Српске и БиХ Младенка Чанчар /18/ каже за Срну да се није лако одлучила за борилачки спорт, али се не каје, јер се за двије године тренига нашла на међу најбољима у Српској и БиХ.

Млади боксер Лука Вељовић /17/, првак у категорији 56 килограма, постао је званични првак БиХ и изборио се за Балканско првенство након три године тренинга побједом над старијим и искуснијим такмичарима у Бањалци.

Боксерски куб "Гласинац" почео је да функционише 2012. године и сада броји тридесетак момака и дјевојака, који долазе на тренинг и из сусједних градова.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 58m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 16m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 8m
    0