Два истовремена успјешна транспорта пацијената за Београд и Бијељину

22.08.2023. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари и техничари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске данас су са два хеликоптера извршили ваздушни медицински транспорт пацијената са двије локације - из Сарајева за Београд и из Требиња за Бијељину.

У једном хеликоптеру транспортована је дјевојчица П.И. од годину и девет мјесеци, са дијагнозом хемијски пнеумонитис, односно упала плућа због ингестије токсичне течности, која се из Сарајева транспортује на даље лијечење у "Институт за мајку и дете" у Београду.

Истовремено, други хеликоптер упућен је у Требиње ради ваздушног медицинског транспорта 47-годишње пацијенткиње Ј.М. са дијагнозом нон стеми /блокада једне од срчаних артерија која захтјева уградњу стента/.

Након почетног збрињавања у Општој болници у Требињу, пацијенткиња је упућена на даље лијеченје у Општу болницу у Бијељино.

Обје данашње операције ваздушног медицинског транспорта извршене су изузетно професионално, брзо и одлично координисано.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске ангажовани су у пуном оперативном капацитету када је ријеч о броју расположивих хеликоптера.

Иако је број летјелица скроман, припадници Хеликоптерског сервиса и љекари УКЦ-а спремни су да дају свој допринос у још већем капацитету уколико би број хеликоптера био већи, јер су потребе за летовима све веће из године у годину, а самим тим већи су и захтјеви због различитих операција које припадници овог сервиса свакодневно извршавају.

У овој години, закључно са данашњим даном, успјешно су извршена 54 ваздушна медицинска транспорта.

Коментари 0
Повезане вијести
Осмогодишња дјевојчица хитно транспортована из Бањалуке у Београд ради лијечења Осмогодишња дјевојчица хитно транспортована из Бањалуке у Београд ради лијечења
Хитно транспортовање пацијенткиње из Требиња Хитно транспортовање пацијенткиње из Требиња
Пацијент хитно транспортован из болнице у Фочи у УКЦ Српске Пацијент хитно транспортован из болнице у Фочи у УКЦ Српске
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 31m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 4m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 41m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 8m
    0