Два културна догађаја у понедјељак и уторак, у Источном Новом Сарајеву

25.11.2022. 17:18
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево организује два културна догађаја који ће бити у недјељу и у понедјељак.

Представа музичко-поетског театра “С Јесењином у срцу”, у организацији Удружења за очување традиције из Приједора, биће изведена у недјељу, 27. новембра. Почетак представе почеће у 18.00 часова, у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Музичко-поетски театар је састављен од комбинације говорења стихова Сергеја Јесењина, пјевачких и играчких нумера, које ће изводити многобројни извођачи, од ученика основношколског узраста, преко средњошколаца до зрелих људи, које ће на свој јединствен начин дочарати чланови Удружења за очување традиције, заједно са својим гостима из ОШ “Доситеј Обрадовић”, Гимназије “Свети Сава” и Позоришта Приједор.

Наставак културног догађаја је у пондјељак 28. новембра, а планирани почетак догађаја је у 12:00 часова, у Матичној библиотеци Источно Сарајево. Поводом овог догађаја биће организован „Сусрет са писцима".

Издавачку дјелатност представиће савремени руски писац Николај Свечин, као и српски писац Жељко Пржуљ који је добитник награде Централне градске јавне библиотеке Санкт Петербурга „Мајаковски" 2020. године за историјски роман „Сами на свијету".

Основна тема сусрета писаца јесте представљање и популаризација жанра историјског романа у различитим интерпретацијама и историјским оквирима.

"Сусрет са писцима" се организује у оквиру Међународног образовног форума „Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке, и културе". 

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву
Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву Књижевно вече Драгана Вилића у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 32m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 50m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 17m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 5m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 26m
    0