Dva kulturna događaja u ponedjeljak i utorak, u Istočnom Novom Sarajevu

25.11.2022. 17:18
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje dva kulturna događaja koji će biti u nedjelju i u ponedjeljak.

Predstava muzičko-poetskog teatra “S Jesenjinom u srcu”, u organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, biće izvedena u nedjelju, 27. novembra. Početak predstave počeće u 18.00 časova, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Muzičko-poetski teatar je sastavljen od kombinacije govorenja stihova Sergeja Jesenjina, pjevačkih i igračkih numera, koje će izvoditi mnogobrojni izvođači, od učenika osnovnoškolskog uzrasta, preko srednjoškolaca do zrelih ljudi, koje će na svoj jedinstven način dočarati članovi Udruženja za očuvanje tradicije, zajedno sa svojim gostima iz OŠ “Dositej Obradović”, Gimnazije “Sveti Sava” i Pozorišta Prijedor.

Nastavak kulturnog događaja je u pondjeljak 28. novembra, a planirani početak događaja je u 12:00 časova, u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo. Povodom ovog događaja biće organizovan „Susret sa piscima".

Izdavačku djelatnost predstaviće savremeni ruski pisac Nikolaj Svečin, kao i srpski pisac Željko Pržulj koji je dobitnik nagrade Centralne gradske javne biblioteke Sankt Peterburga „Majakovski" 2020. godine za istorijski roman „Sami na svijetu".

Osnovna tema susreta pisaca jeste predstavljanje i popularizacija žanra istorijskog romana u različitim interpretacijama i istorijskim okvirima.

"Susret sa piscima" se organizuje u okviru Međunarodnog obrazovnog foruma „Ruski jezik i evroazijski vektor u razvoju obrazovanja, nauke, i kulture". 

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu
Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 30m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    54m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    21h 47m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 38m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    48m
    0