Џајић: Драго ми је да послије 24 године идемо на Европско првенство

19.11.2023. 18:33
2
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић изразио је задовољство што су "орлови" изборили директан пласман на Европско првенство наредне године у Њемачкој, на којем ће учествовати послије 24 године.

- Драго ми је да послије 24 године Србија иде директно на Европско првенство. Рекао сам да неће бити лако, да више нема лаких противника. То се и обистинило. Важно је да на Европском првенству направимо мали помак у односу на Свјетско првенство - рекао је Џајић.

Према његовим ријечима, српски фудбал има добре играче и то може да буде боље него што је у садашњем тренутку.

Селектор Фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је да су "орлови" заслужено изборили пласман на Европско првенство и честитао је момцима јер се нису предали, преносе београдски медији.

- И када смо били у резултатском мањку, веровали су да могу до гола. Момци су показали менталитет који треба да краси једну екипу. Заслужено идемо у Немачку - рекао је Стојковић.

Он је додао да је ова побједа поклон нацији, држави и свима који су подржавали и вјеровали у "орлове".

Директор А тима Стеван Стојановић изјавио је да је репрезентација остварила оно што је и обећала и да се сада слиједе припрема за првенство.

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство, први пут након 2000. године, пошто је данас у Лесковцу у посљедњем колу групе Г квалификација за континентални шампионат одиграла неријешено са Бугарском 2:2.

Србија је такмичење у Групи Г завршила на другом мјесту са 14 бодова, док јеМађарска прва са 18. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Za Mladena 20.11.2023. 07:34
    Svaka ti čast na komentaru...
  • Generic placeholder image
    Mladen 20.11.2023. 04:31
    Cuti slihtaro stara ( I picoustom si podguzna muva umjesto da si se casno povukao) , jedva ste i ovo navukli zahvaljujuci slaboj grupi- eee kada vas naprase sa evropskog u prvom kolu bice gore nego sa svjetskog kada ste zavrsili na 29 mjestu od 30.
    PS zali Boze sto se silna omladina zaludjuje i propada uz taj produvali sport zvani fudbal- svi danas treniraju, klade se, prate ove propalice- drzava toliko novca trosi na stadione, klubove, neke kvazi trenere i strucnjake a fudbal truo do bola.
    Zasto?
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 5m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 19m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 36m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 11m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 26m
    0