Džajić: Drago mi je da poslije 24 godine idemo na Evropsko prvenstvo

19.11.2023. 18:33
2
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan ajić izrazio je zadovoljstvo što su "orlovi" izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj, na kojem će učestvovati poslije 24 godine.

- Drago mi je da poslije 24 godine Srbija ide direktno na Evropsko prvenstvo. Rekao sam da neće biti lako, da više nema lakih protivnika. To se i obistinilo. Važno je da na Evropskom prvenstvu napravimo mali pomak u odnosu na Svjetsko prvenstvo - rekao je Džajić.

Prema njegovim riječima, srpski fudbal ima dobre igrače i to može da bude bolje nego što je u sadašnjem trenutku.

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da su "orlovi" zasluženo izborili plasman na Evropsko prvenstvo i čestitao je momcima jer se nisu predali, prenose beogradski mediji.

- I kada smo bili u rezultatskom manjku, verovali su da mogu do gola. Momci su pokazali mentalitet koji treba da krasi jednu ekipu. Zasluženo idemo u Nemačku - rekao je Stojković.

On je dodao da je ova pobjeda poklon naciji, državi i svima koji su podržavali i vjerovali u "orlove".

Direktor A tima Stevan Stojanović izjavio je da je reprezentacija ostvarila ono što je i obećala i da se sada slijede priprema za prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put nakon 2000. godine, pošto je danas u Leskovcu u posljednjem kolu grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat odigrala neriješeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G završila na drugom mjestu sa 14 bodova, dok jeMađarska prva sa 18. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Za Mladena 20.11.2023. 07:34
    Svaka ti čast na komentaru...
  • Generic placeholder image
    Mladen 20.11.2023. 04:31
    Cuti slihtaro stara ( I picoustom si podguzna muva umjesto da si se casno povukao) , jedva ste i ovo navukli zahvaljujuci slaboj grupi- eee kada vas naprase sa evropskog u prvom kolu bice gore nego sa svjetskog kada ste zavrsili na 29 mjestu od 30.
    PS zali Boze sto se silna omladina zaludjuje i propada uz taj produvali sport zvani fudbal- svi danas treniraju, klade se, prate ove propalice- drzava toliko novca trosi na stadione, klubove, neke kvazi trenere i strucnjake a fudbal truo do bola.
    Zasto?
Povezane vijesti
Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO) Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    2h 14m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    6h 17m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    8h 21m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    20h 57m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    5h 35m
    0