Џеко и Тадић су незаустављиви

01.10.2023. 19:03
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У седмом колу турске Супер лиге Фенербахче је на својем терену уписао 5:0 побједу над Ризеспором, а нови погодак, свој пети у првенству, постигао је босанскохерцеговачки репрезентативац Един Џеко.

Екипа из Истанбула ушла је у предност рано у утакмици, већ у трећој минути, када је први погодак утакмице забио Себастиан Симански, на асистенцију још једног љетног појачања, Душана Тадића.

Почетни притисак домаћег тима наставио се и у остатку првог полувремена, када је у 39. минути Един Џеко привремено повисио вођство своје екипе, али у акцију се укључио ВАР и поништио погодак.

У истом стилу кренуло се и у другом полувремену, а 2:0 на семафору писало је у 47. минути када се у стријелце уписао Ирфан Кахвечи, да би исти играч 16 минута касније асистирао Едину Џеки који је тада у потпуности ријешио питање побједника.

Душан Тадић постигао је свој први погодак у првенству у 75. минути, док је у судијској надокнади Кинг поставио коначних 5:0, чиме је Фенер уписао највећу лигашку побједу ове сезоне. Хрватски репрезентативац Доминик Ливаковић одиграо је свих 90 минута за побједничку екипу.

Након седам кола Фенербахче је први с максималним 21 бодом, док је Ризеспор на седмом мјесту с десет мање.

Коментари 0
Повезане вијести
Један и малољетан: Репрезентативци након пораза отишли у стрптиз клуб (ВИДЕО) Један и малољетан: Репрезентативци након пораза отишли у стрптиз клуб (ВИДЕО)
Тадић на корак до апсолутног рекорда: За Србију изашао 105. пут! Тадић на корак до апсолутног рекорда: За Србију изашао 105. пут!
Изненадни проблем за Едина Џеку Изненадни проблем за Едина Џеку
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    21h 6m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    17h 38m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    20h 22m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    16h 0m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    19h 2m
    0