Џију-џицу клуб "Славија" домаћин међународног турнира

12.10.2023. 21:15
0
ИЗВОР: katera.news

За предстојећи викенд 14. и 15. Октобра у организацији Џиу-џицу клуба Славија Источно Сарајево и Џиу-џицу савеза Републике Српске у новој спортској дворани на Тргу Србија одржаће се 10. међународни џиу-џицу турнир на којем ће учешће узети 500 такмичара из 30 клубова и 10 држава.

Свечано отварање турнира и постројавање екипа планирано је за суботу са почетком у 10:00, а првог такмичарског дана на програму су узрасти У8, У12, У16 и У21 у борбама, као и дисциплине неwаза и дуо систем. Истог дана у послеподневним часовима планирано је одржавање Јадранске џиу џицу лиге за мушкарце на којој ће учешће узети 6 клуба из 4 државе: Славија Источно Сарајево, Јахорина Пале и Минотур Бања Лука из Републике Српске, екипа Лознице из Србије, екипа Марибор из Словеније и теам Мацедониа из Македоније. По први пут одржаће се и екипно такмичење за женске такмичарке, а учешће ће узети дјевојке које ће бранити боје Славије, Јахорине и Марибора. Јадранска лига је екипно такмичење у којој се бори 7 такмичара против 7 такмичара друге екипе, а побједник је екипа са више побједа.

Други такмичарски дан почиње у 09:00, а на програму су узрасти У10, У14 , У18 и сениори, те кадети и јуниори у неwази.

Овај турнир представља својеврсни јубилеј јер организатори прослављају 10. по реду међународни турнир ,15 година Џиу-џицу клуба Славија и 25 година Џиу-џицу Савеза Републике Српске.

Турнир „Источно Сарајево Опен 2023“  најмасовнији је клубски џиу џицу турнир одржан у Босни и Херцеговини , а учешће це узети такмичари из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније, Мађарске, Бугарске, Аустрије те Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 33m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 13m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 25m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 19m
    0