Џију-џицу клуб "Славија" домаћин међународног турнира

12.10.2023. 21:15
0
ИЗВОР: katera.news

За предстојећи викенд 14. и 15. Октобра у организацији Џиу-џицу клуба Славија Источно Сарајево и Џиу-џицу савеза Републике Српске у новој спортској дворани на Тргу Србија одржаће се 10. међународни џиу-џицу турнир на којем ће учешће узети 500 такмичара из 30 клубова и 10 држава.

Свечано отварање турнира и постројавање екипа планирано је за суботу са почетком у 10:00, а првог такмичарског дана на програму су узрасти У8, У12, У16 и У21 у борбама, као и дисциплине неwаза и дуо систем. Истог дана у послеподневним часовима планирано је одржавање Јадранске џиу џицу лиге за мушкарце на којој ће учешће узети 6 клуба из 4 државе: Славија Источно Сарајево, Јахорина Пале и Минотур Бања Лука из Републике Српске, екипа Лознице из Србије, екипа Марибор из Словеније и теам Мацедониа из Македоније. По први пут одржаће се и екипно такмичење за женске такмичарке, а учешће ће узети дјевојке које ће бранити боје Славије, Јахорине и Марибора. Јадранска лига је екипно такмичење у којој се бори 7 такмичара против 7 такмичара друге екипе, а побједник је екипа са више побједа.

Други такмичарски дан почиње у 09:00, а на програму су узрасти У10, У14 , У18 и сениори, те кадети и јуниори у неwази.

Овај турнир представља својеврсни јубилеј јер организатори прослављају 10. по реду међународни турнир ,15 година Џиу-џицу клуба Славија и 25 година Џиу-џицу Савеза Републике Српске.

Турнир „Источно Сарајево Опен 2023“  најмасовнији је клубски џиу џицу турнир одржан у Босни и Херцеговини , а учешће це узети такмичари из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније, Мађарске, Бугарске, Аустрије те Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија! Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
Сутра почиње "Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву Сутра почиње "Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  13h 43m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  18h 57m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  9h 28m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  17h 46m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  15h 25m
  4