Džiju-džicu klub "Slavija" domaćin međunarodnog turnira

12.10.2023. 21:15
0
IZVOR: katera.news

Za predstojeći vikend 14. i 15. Oktobra u organizaciji Džiu-džicu kluba Slavija Istočno Sarajevo i Džiu-džicu saveza Republike Srpske u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija održaće se 10. međunarodni džiu-džicu turnir na kojem će učešće uzeti 500 takmičara iz 30 klubova i 10 država.

Svečano otvaranje turnira i postrojavanje ekipa planirano je za subotu sa početkom u 10:00, a prvog takmičarskog dana na programu su uzrasti U8, U12, U16 i U21 u borbama, kao i discipline newaza i duo sistem. Istog dana u poslepodnevnim časovima planirano je održavanje Jadranske džiu džicu lige za muškarce na kojoj će učešće uzeti 6 kluba iz 4 države: Slavija Istočno Sarajevo, Jahorina Pale i Minotur Banja Luka iz Republike Srpske, ekipa Loznice iz Srbije, ekipa Maribor iz Slovenije i team Macedonia iz Makedonije. Po prvi put održaće se i ekipno takmičenje za ženske takmičarke, a učešće će uzeti djevojke koje će braniti boje Slavije, Jahorine i Maribora. Jadranska liga je ekipno takmičenje u kojoj se bori 7 takmičara protiv 7 takmičara druge ekipe, a pobjednik je ekipa sa više pobjeda.

Drugi takmičarski dan počinje u 09:00, a na programu su uzrasti U10, U14 , U18 i seniori, te kadeti i juniori u newazi.

Ovaj turnir predstavlja svojevrsni jubilej jer organizatori proslavljaju 10. po redu međunarodni turnir ,15 godina Džiu-džicu kluba Slavija i 25 godina Džiu-džicu Saveza Republike Srpske.

Turnir „Istočno Sarajevo Open 2023“  najmasovniji je klubski džiu džicu turnir održan u Bosni i Hercegovini , a učešće ce uzeti takmičari iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Austrije te Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    1h 24m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 33m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 38m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    16h 21m
    0