Џију-џицу клуб „Славија“ на Европском првенству за младе у Румунији

05.04.2024. 11:00
0
ИЗВОР: katera.news

Европско првенство за младе одржава се од 4. до 8. априла у румунском Питештију, а на њему ће учествовати 1109 такмичара из 29 држава.

Ово је најмасовније европско првенство за младе, а Џију-џицу саве Републике Српске представљаће и два члана Џију-џицу клуба „Славија“ и репрезентативци Босне и Херцеговине Катарина Ристић и Вељко Квргић.

Како су најавили из Џију-џицу клуба „Славија“, управо Вељко отвара наступ на Европском првенству са борбом против Шпанца Полес Пелаза у категорији млађи кадети до 62 кг у којој се налазе 21 такмичар. Борба је на програму у петак, 5. априла.

Слика

У категорији кадеткиња до 52 кг наступиће Катарина Ристић, која првенство отвара борбом против Францускиње Ле Руе, другог такмичарског дана, у суботу, 6. априла.

Трећи репрезентативац из овог клуба је Павле Готовац, који на овом првенству брани боје Србије.

- Његов први меч на програму је трећег такмичарског дана , у недјељу, 7. априла, против такмичара Дравек Ј. из Пољске у категорији јуниори до 69 кг, која броји 27 такмичара и једна је од најмасовнијих на овом првенству – поручили су из клуба.

Као једине судије из Босне и Херцеговине, од стране Европске џију-џицу федерације позвани су Лазар Матић и Данијел Блажић, носиоци континенталне лиценце и судије Џију-џицу клуба „Славија“ и Џију-џицу савеза Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Данијел Блажић корак ближе свјетској лиценци Данијел Блажић корак ближе свјетској лиценци
Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 58 медаља Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 58 медаља
Једанаест медаља за „Славију“ првог такмичарског дана на Европском купу у Марибору Једанаест медаља за „Славију“ првог такмичарског дана на Европском купу у Марибору
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    47m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 56m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 1m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 44m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 58m
    0