Džiju-džicu klub „Slavija“ na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji

05.04.2024. 11:00
0
IZVOR: katera.news

Evropsko prvenstvo za mlade održava se od 4. do 8. aprila u rumunskom Piteštiju, a na njemu će učestvovati 1109 takmičara iz 29 država.

Ovo je najmasovnije evropsko prvenstvo za mlade, a Džiju-džicu save Republike Srpske predstavljaće i dva člana Džiju-džicu kluba „Slavija“ i reprezentativci Bosne i Hercegovine Katarina Ristić i Veljko Kvrgić.

Kako su najavili iz Džiju-džicu kluba „Slavija“, upravo Veljko otvara nastup na Evropskom prvenstvu sa borbom protiv Španca Poles Pelaza u kategoriji mlađi kadeti do 62 kg u kojoj se nalaze 21 takmičar. Borba je na programu u petak, 5. aprila.

Slika

U kategoriji kadetkinja do 52 kg nastupiće Katarina Ristić, koja prvenstvo otvara borbom protiv Francuskinje Le Rue, drugog takmičarskog dana, u subotu, 6. aprila.

Treći reprezentativac iz ovog kluba je Pavle Gotovac, koji na ovom prvenstvu brani boje Srbije.

- Njegov prvi meč na programu je trećeg takmičarskog dana , u nedjelju, 7. aprila, protiv takmičara Dravek J. iz Poljske u kategoriji juniori do 69 kg, koja broji 27 takmičara i jedna je od najmasovnijih na ovom prvenstvu – poručili su iz kluba.

Kao jedine sudije iz Bosne i Hercegovine, od strane Evropske džiju-džicu federacije pozvani su Lazar Matić i Danijel Blažić, nosioci kontinentalne licence i sudije Džiju-džicu kluba „Slavija“ i Džiju-džicu saveza Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja
Jedanaest medalja za „Slaviju“ prvog takmičarskog dana na Evropskom kupu u Mariboru Jedanaest medalja za „Slaviju“ prvog takmičarskog dana na Evropskom kupu u Mariboru
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 14m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 9m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 57m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 3m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 31m
    0