Џилит: Част је бити добитник Светосавске награде

04.02.2022. 13:49
0
ИЗВОР: СРНА

Професор разредне наставе у Основној школи "Србија" на Палама Бојан Џилит изјавио је Срни да је за њега велика част бити добитник Светосавске награде, посвећене првом српском просветитељу и архиепископу, коју додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Истакао je да је Светосавска награда по много чему  посебна, а и трећа је по реду, што има одређену симболику тројства како у српском народу, тако и у православљу и светосављу.

Он је подсјетио да је и добитник награде "Мандић-Филиповић-Муратбеговић" од Универзитета Херцеговина, која се додјељује радницима основног образовања за значајна остварења у просвјетној дјелатности, као и од Образовног центра за демократију и људска права "Цивитас", за наједукативнијег наставника који изводи наставу грађанског права у оквиру одјељенске заједнице.

Џилит води спортске секције фудбала и рукомета, а сваке године са дјецом учествује на Меморијалном турниру "Петар Пандуревић" на Старој станици на Палама, што му је ове године и помогло приликом добијања Светосавске награде.

"У просвјети сам већ 16 година, а посао са дјецом сам увијек обављао са великом дозом ентузијазма. Највећи резултати су ми када ученике видим срећне и задовољне у школи, када се радују новом школском дану", навео је Џилит.

Према његовим ријечима, успјех просвјетног радника види у томе колико га воле дјеца, што је за ових шеснаест година успио да оствари, те се нада да ће тако бити и у будућности.

- Бити просвјетни радник у данашње вријеме је изазов, с обзиром на то да многи спољашњи фактори утичу на рад, као што је савремена технологија. Лично се водим мишљу да се нисмо родили са технологијом, већ са природом и да очувањем онога што нам је природа подарила можемо да се изборимо са свим спољашњим факторима. Изуме савремене науке и технологије, уз правилно вођење, можемо само искористити за рад и учење - поручио је Џилит.

Осим што је Џилит просвјетни радник, он је завршио и студиј психологије, што му је помогло да јасније сагледа систем образовања.

На свечаној академији у Бањалуци под називом "Наши учитељи - У подвизима ка добру", 28. јануара су уручене светосавске награде за 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика у протеклој школској години.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3