Džilit: Čast je biti dobitnik Svetosavske nagrade

04.02.2022. 13:49
0
IZVOR: SRNA

Profesor razredne nastave u Osnovnoj školi "Srbija" na Palama Bojan ilit izjavio je Srni da je za njega velika čast biti dobitnik Svetosavske nagrade, posvećene prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu, koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Istakao je da je Svetosavska nagrada po mnogo čemu  posebna, a i treća je po redu, što ima određenu simboliku trojstva kako u srpskom narodu, tako i u pravoslavlju i svetosavlju.

On je podsjetio da je i dobitnik nagrade "Mandić-Filipović-Muratbegović" od Univerziteta Hercegovina, koja se dodjeljuje radnicima osnovnog obrazovanja za značajna ostvarenja u prosvjetnoj djelatnosti, kao i od Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava "Civitas", za najedukativnijeg nastavnika koji izvodi nastavu građanskog prava u okviru odjeljenske zajednice.

ilit vodi sportske sekcije fudbala i rukometa, a svake godine sa djecom učestvuje na Memorijalnom turniru "Petar Pandurević" na Staroj stanici na Palama, što mu je ove godine i pomoglo prilikom dobijanja Svetosavske nagrade.

"U prosvjeti sam već 16 godina, a posao sa djecom sam uvijek obavljao sa velikom dozom entuzijazma. Najveći rezultati su mi kada učenike vidim srećne i zadovoljne u školi, kada se raduju novom školskom danu", naveo je ilit.

Prema njegovim riječima, uspjeh prosvjetnog radnika vidi u tome koliko ga vole djeca, što je za ovih šesnaest godina uspio da ostvari, te se nada da će tako biti i u budućnosti.

- Biti prosvjetni radnik u današnje vrijeme je izazov, s obzirom na to da mnogi spoljašnji faktori utiču na rad, kao što je savremena tehnologija. Lično se vodim mišlju da se nismo rodili sa tehnologijom, već sa prirodom i da očuvanjem onoga što nam je priroda podarila možemo da se izborimo sa svim spoljašnjim faktorima. Izume savremene nauke i tehnologije, uz pravilno vođenje, možemo samo iskoristiti za rad i učenje - poručio je ilit.

Osim što je ilit prosvjetni radnik, on je završio i studij psihologije, što mu je pomoglo da jasnije sagleda sistem obrazovanja.

Na svečanoj akademiji u Banjaluci pod nazivom "Naši učitelji - U podvizima ka dobru", 28. januara su uručene svetosavske nagrade za 42 istaknuta nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika u protekloj školskoj godini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    20h 32m
    1
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    14h 49m
    1
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    18h 41m
    0
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    12h 28m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    11h 7m
    0