Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства

23.04.2024. 12:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Представници 15 џудо клубова из Републике Српске заједно су указали на низ неправилности у раду Џудо савеза током претходних година.

Они су се јавности обратили на прес-конференцији у Бањалуци, током које су изнијели своје ставове и оптужили актуелне руководиоце Савеза за малверзације у раду.

- Све је покренуто с циљем да буду заштићени клубови. Неки наши клубови имају проблема у Савезу, гдје само неколико чланова одлучује о свим питањима, док поједини чланови Управног одбора нису упознати са стањем. Током протекле двије године путем рачуна Џудо савеза прошло је више од 750.000 марака и да не говорим о готовини која није уведена у благајну књигу Савеза. Стога је именована комисија за контролу финансијског пословања у 2022. и 2023. години с акцентом на контролу прихода и расхода, као и располагања средствима Савеза која су пребацивана на приватне рачуне, на непознате фирме, као и ЏС ФБиХ - рекао је предсједник ЏК Соко М из Прњавора Живко Милијаш.

Предсједник ЏК Рандори из Источног Сарајева Стефан Мајдов истакао је да као члан актуелног сазива Управног одбора не зна за поједине одлуке.

- Неке информације сам сазнавао на друге начине, јер су биле филтриране и 95 одсто ствари нисам знао. Извјештаје које смо добијали пред гласање били су у форми А4 формата папира без иједног извода. Затражио сам увид у изводе, јер су огромне бројке легле на рачун Савеза и добили смо извјештаје у којима није приказано трошење пара - изјавио је Мајдов.

Појаснио је да клубови могу учестовати у раду Скупштине.

- Савез треба да постоји због такмичара, а не обрнуто. ЏС Републике Српске броји 43 клуба, од којих четири нису активна посљедњих неколико година, тако да је активно 38 или 39 клубова и тако да не знамо колико клубова има право гласа на сједници Скупштине Савеза. Да би клуб изашао на Скупштину потребно је да је у посљедње двије године учествовао на два званична првенства или да је двије године платио таксу. На примјер ЏК Љубиње је основан 2023. године и није био ни на једном званичном такмичењу, а гласао је на сједници Скупштине, што је апсурд. Боримо се против фингираних клубова и не може се десити да људи гласају сами за себе - рекао је Мајдов.

О неправилностима у Савезу говорили су Миле Матијевић (“Стеван Марковић”, Шипово), Раденко Мариновић (Приједор), Дејан Ћуп (Бањалука), Раде Бркић (Озрен, Добој).

Сједница Скупштине у Билећи

Сједница Скупштине је заказана за петак у Билећи, што представници клубова сматрају неприхватљивим термином.

- Актуелно руководство жури са сједницом Скупштине и заказало ју је дан прије Европског сениорског првенства у Загребу, гдје ће сваки иоле квалитетан клуб имати представника, док ће други отићи да погледају мечеве, јер је веома близу. Припремили смо извјештаје надлежним органима. Полиција ради свој посао у вези са финансијским малверзацијама. Тражимо редовну сједницу Скупштине да буде јавна, транспарентна и заказана по закону - навео је Мајдов.

Пише: Милан Зубовић

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Rade 24.04.2024. 04:20
  Majdov prica o postenju. Zemljo otvori se. Tata mu unovcio brata… poslovni prostor od grada u dvorani, plac na brdu pored stadiona, auta, stanovi, streljana, sponzoraki ugovori, dvorana. Sve je transparentno nema sta kao kod tata Mileta.
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Заковане цијене тешко падају Заковане цијене тешко падају
Билећка бригада бранила своје на своме Билећка бригада бранила своје на своме
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 1m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  20h 56m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 3m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 0m
  2
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 25m
  0