Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства

23.04.2024. 12:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Представници 15 џудо клубова из Републике Српске заједно су указали на низ неправилности у раду Џудо савеза током претходних година.

Они су се јавности обратили на прес-конференцији у Бањалуци, током које су изнијели своје ставове и оптужили актуелне руководиоце Савеза за малверзације у раду.

- Све је покренуто с циљем да буду заштићени клубови. Неки наши клубови имају проблема у Савезу, гдје само неколико чланова одлучује о свим питањима, док поједини чланови Управног одбора нису упознати са стањем. Током протекле двије године путем рачуна Џудо савеза прошло је више од 750.000 марака и да не говорим о готовини која није уведена у благајну књигу Савеза. Стога је именована комисија за контролу финансијског пословања у 2022. и 2023. години с акцентом на контролу прихода и расхода, као и располагања средствима Савеза која су пребацивана на приватне рачуне, на непознате фирме, као и ЏС ФБиХ - рекао је предсједник ЏК Соко М из Прњавора Живко Милијаш.

Предсједник ЏК Рандори из Источног Сарајева Стефан Мајдов истакао је да као члан актуелног сазива Управног одбора не зна за поједине одлуке.

- Неке информације сам сазнавао на друге начине, јер су биле филтриране и 95 одсто ствари нисам знао. Извјештаје које смо добијали пред гласање били су у форми А4 формата папира без иједног извода. Затражио сам увид у изводе, јер су огромне бројке легле на рачун Савеза и добили смо извјештаје у којима није приказано трошење пара - изјавио је Мајдов.

Појаснио је да клубови могу учестовати у раду Скупштине.

- Савез треба да постоји због такмичара, а не обрнуто. ЏС Републике Српске броји 43 клуба, од којих четири нису активна посљедњих неколико година, тако да је активно 38 или 39 клубова и тако да не знамо колико клубова има право гласа на сједници Скупштине Савеза. Да би клуб изашао на Скупштину потребно је да је у посљедње двије године учествовао на два званична првенства или да је двије године платио таксу. На примјер ЏК Љубиње је основан 2023. године и није био ни на једном званичном такмичењу, а гласао је на сједници Скупштине, што је апсурд. Боримо се против фингираних клубова и не може се десити да људи гласају сами за себе - рекао је Мајдов.

О неправилностима у Савезу говорили су Миле Матијевић (“Стеван Марковић”, Шипово), Раденко Мариновић (Приједор), Дејан Ћуп (Бањалука), Раде Бркић (Озрен, Добој).

Сједница Скупштине у Билећи

Сједница Скупштине је заказана за петак у Билећи, што представници клубова сматрају неприхватљивим термином.

- Актуелно руководство жури са сједницом Скупштине и заказало ју је дан прије Европског сениорског првенства у Загребу, гдје ће сваки иоле квалитетан клуб имати представника, док ће други отићи да погледају мечеве, јер је веома близу. Припремили смо извјештаје надлежним органима. Полиција ради свој посао у вези са финансијским малверзацијама. Тражимо редовну сједницу Скупштине да буде јавна, транспарентна и заказана по закону - навео је Мајдов.

Пише: Милан Зубовић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Rade 24.04.2024. 04:20
    Majdov prica o postenju. Zemljo otvori se. Tata mu unovcio brata… poslovni prostor od grada u dvorani, plac na brdu pored stadiona, auta, stanovi, streljana, sponzoraki ugovori, dvorana. Sve je transparentno nema sta kao kod tata Mileta.
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 34m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 30m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 14m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 20m
    0