Егић: Нема могућности у буџету Српске за повећања плата у јавном сектору

29.09.2023. 15:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да у буџету Српске тренутно нема могућности да се испуни захтјев синдиката за повећање плата у јавном сектору.

- Можда је неко радницима обећао повећање плата, али то једноставно није стављено на папир и мислим да је ту дошло до раскорака и неких колизија у мишљењу - рекао је Еегић новинарима, коментаришући данашњи мирни протест у Бањалуци чланова шест гранских синдиката који траже повећање плата.

Егић је подсјетио да Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске није потписивало прошлогодишњи споразум са представницима синдиката.

- Мислим да је све из овог споразум испуњено. Био је договор да се у складу са пуњењем и могућностима буџета размотри ситуација о неком могућем повећању плата - рекао је Егић.

Чланови шест гранских синдиката затражили су данас од Владе Републике Српске реализацију споразума закљученог прошле године, као и повећање плате од најмање 160 КМ за сваког радника.

На протесту су учествовали Синдикат управе, Синдикат правосуђа, Синдикат радника унутрашњих послова, Струковни синдикат доктора медицине, Струковни синдикат медицинских сестара и техничара, Самостални синдикат радника у здравству и социјалној заштити.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској све више младих људи који дарују крв У Српској све више младих људи који дарују крв
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Априлска пензија 30. априла Априлска пензија 30. априла
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
  20h 48m
  12
 • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
  23h 52m
  0
 • Петогодишњак се угушио чепом од сока
  15h 32m
  0
 • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
  14h 45m
  0
 • Априлска пензија 30. априла
  16h 53m
  2