Egić: Nema mogućnosti u budžetu Srpske za povećanja plata u javnom sektoru

29.09.2023. 15:45
0
IZVOR: srna.rs

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da u budžetu Srpske trenutno nema mogućnosti da se ispuni zahtjev sindikata za povećanje plata u javnom sektoru.

- Možda je neko radnicima obećao povećanje plata, ali to jednostavno nije stavljeno na papir i mislim da je tu došlo do raskoraka i nekih kolizija u mišljenju - rekao je Eegić novinarima, komentarišući današnji mirni protest u Banjaluci članova šest granskih sindikata koji traže povećanje plata.

Egić je podsjetio da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nije potpisivalo prošlogodišnji sporazum sa predstavnicima sindikata.

- Mislim da je sve iz ovog sporazum ispunjeno. Bio je dogovor da se u skladu sa punjenjem i mogućnostima budžeta razmotri situacija o nekom mogućem povećanju plata - rekao je Egić.

Članovi šest granskih sindikata zatražili su danas od Vlade Republike Srpske realizaciju sporazuma zaključenog prošle godine, kao i povećanje plate od najmanje 160 KM za svakog radnika.

Na protestu su učestvovali Sindikat uprave, Sindikat pravosuđa, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Zakovane cijene teško padaju Zakovane cijene teško padaju
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  1h 4m
  0
 • Majka izbola kćerku kad su došli socijalni radnici
  21h 6m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  15h 21m
  3
 • Obilježene 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije
  20h 36m
  4
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  14h 18m
  0