Екипа ОШ "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе трећа на Републичком такмичењу (ФОТО)

27.12.2022. 15:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Екипа Основне школе /ОШ/ "Милутин Бојић" из Бањалуке побједник је 21. Републичког такмичења "Познавање покрета Црвеног крста", које је данас одржано у сједишту ове хуманитарне организације на Палама.

Друго мјесто освојила је екипа ОШ "Мајка Кнежпољка" из Козарске Дубице, а треће екипа ОШ "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе.

Пехаре и медаље, те вриједне робне награде, које је Црвени крст Републике Српске обезбиједио за чланове екипа које су освојиле прво, друго и треће мјесто на такмичењу, награђеним учесницима уручила је генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач.

Координатор програма подмлатка и омладине у Црвеном крсту Српске Ивана Грујић изразила је задовољство организацијом самог такмичења и похвалила високо знање и активност свих такмичара из укупно девет екипа.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Она је рекла новинарима да су само нијансе одлучиле питање овогодишњег побједника, те да су сви такмичари показали завидан ниво знања и креативности, те озбиљно приступили рјешавању задатака на такмичењу.

Ове године, поред наведених првопласираних екипа, на Републичком такмичењу из познавања покрета Црвеног крста учествовали су побједници регионалних такмичења, а то су ученици из основних школа "Иван Горан Ковачић" из Мркоњић Града, Прве основне школе Сребреница, "Свети Сава" из Лопара, "Озрен" из Добоја, "Свети Сава" из Гацка и "Свети Сава" из Фоче.

Коментари 0
Повезане вијести
Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО) Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО)
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 5m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 23m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 50m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 38m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 59m
    0