Ekipa OŠ "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže treća na Republičkom takmičenju (FOTO)

27.12.2022. 15:40
0
IZVOR: srna.rs

Ekipa Osnovne škole /OŠ/ "Milutin Bojić" iz Banjaluke pobjednik je 21. Republičkog takmičenja "Poznavanje pokreta Crvenog krsta", koje je danas održano u sjedištu ove humanitarne organizacije na Palama.

Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ "Majka Knežpoljka" iz Kozarske Dubice, a treće ekipa OŠ "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže.

Pehare i medalje, te vrijedne robne nagrade, koje je Crveni krst Republike Srpske obezbijedio za članove ekipa koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto na takmičenju, nagrađenim učesnicima uručila je generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač.

Koordinator programa podmlatka i omladine u Crvenom krstu Srpske Ivana Grujić izrazila je zadovoljstvo organizacijom samog takmičenja i pohvalila visoko znanje i aktivnost svih takmičara iz ukupno devet ekipa.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Ona je rekla novinarima da su samo nijanse odlučile pitanje ovogodišnjeg pobjednika, te da su svi takmičari pokazali zavidan nivo znanja i kreativnosti, te ozbiljno pristupili rješavanju zadataka na takmičenju.

Ove godine, pored navedenih prvoplasiranih ekipa, na Republičkom takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta učestvovali su pobjednici regionalnih takmičenja, a to su učenici iz osnovnih škola "Ivan Goran Kovačić" iz Mrkonjić Grada, Prve osnovne škole Srebrenica, "Sveti Sava" iz Lopara, "Ozren" iz Doboja, "Sveti Sava" iz Gacka i "Sveti Sava" iz Foče.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 57m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 1m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    19h 54m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    13h 45m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    21h 51m
    0