Екипа ТV N1 БиХ нападнута на Цетињу

06.09.2021. 09:42
1
ИЗВОР: rtcg.me

Екипа Телевизије N1 из БиХ нападнута је током извјештавања о догађајима са Цетиња.

Репортерка Александра Тољ и њен сниматељ прво су гађани камењем, а затим је, кажу, у другом одвојеном инциденту група младића захтијевала од репортерке да обрише снимке.

Снимање једне од критичних ситуација засметало је групи младића са Цетиња који су прво негодовали, а затим гађали каменицама репортерку ТV N1 Александру Тољ и њеног сниматеља.

Спас од нападача нашли су у кући једна цетињске породице. Када је Александра касније, одлучила да остави камеру како не би привлачила пажњу и у програм се укључи телефоном, услиједио је други инцидент.

Младићи су прекинули Александрино укључење и тражили да избрише снимак. То није могла да уради што је био разлог за нови напад.

- Један је дошао и полио ме водом, ја сам му рекла:" Је ли ово чојство?", онда ме пљуснуо лавором воде којим су људи прали лице од сузавца и ја сам рекла: "Па шта је ово?" На концу он је мене пљунуо у лице - казала је новинарка N1 БиХ.

Алексадра истиче да је само радила свој посао.

- Ово није политички напад већ напад на новинаре који раде свој посао. Они нису знали ни чија смо екипа, ни одакле ни начин како ми извјештавамо о свему. Mислим да је важно да свака држава обрати пажњу на извјештавање новинара и да нам омогуће да радимо посао како треба - додала је Александра Тољ.

Након напада Александру и сниматеља полиција је извела са Цетиња. Није жељела да поднесе кривичне пријаве, а Црној Гори ће упркос инциденту мислити као и до сад.

- Ја волим Црну Гору, волим Цетиње, волим да одем и поједем попеке, ја се надам да ћу то моћи и у будућности и да овај инцидент неће код мене покварити слику о Црној Гори, а неће сигурно - закључила је новинарка N1 БиХ Александра Тољ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    staka 06.09.2021. 20:05
    Sta ces Milova crnogorska stoka
Повезане вијести
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 1m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 59m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 25m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 40m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 19m
    0