Ekipa TV N1 BiH napadnuta na Cetinju

06.09.2021. 09:42
1
IZVOR: rtcg.me

Ekipa Televizije N1 iz BiH napadnuta je tokom izvještavanja o događajima sa Cetinja.

Reporterka Aleksandra Tolj i njen snimatelj prvo su gađani kamenjem, a zatim je, kažu, u drugom odvojenom incidentu grupa mladića zahtijevala od reporterke da obriše snimke.

Snimanje jedne od kritičnih situacija zasmetalo je grupi mladića sa Cetinja koji su prvo negodovali, a zatim gađali kamenicama reporterku TV N1 Aleksandru Tolj i njenog snimatelja.

Spas od napadača našli su u kući jedna cetinjske porodice. Kada je Aleksandra kasnije, odlučila da ostavi kameru kako ne bi privlačila pažnju i u program se uključi telefonom, uslijedio je drugi incident.

Mladići su prekinuli Aleksandrino uključenje i tražili da izbriše snimak. To nije mogla da uradi što je bio razlog za novi napad.

- Jedan je došao i polio me vodom, ja sam mu rekla:" Je li ovo čojstvo?", onda me pljusnuo lavorom vode kojim su ljudi prali lice od suzavca i ja sam rekla: "Pa šta je ovo?" Na koncu on je mene pljunuo u lice - kazala je novinarka N1 BiH.

Aleksadra ističe da je samo radila svoj posao.

- Ovo nije politički napad već napad na novinare koji rade svoj posao. Oni nisu znali ni čija smo ekipa, ni odakle ni način kako mi izvještavamo o svemu. Mislim da je važno da svaka država obrati pažnju na izvještavanje novinara i da nam omoguće da radimo posao kako treba - dodala je Aleksandra Tolj.

Nakon napada Aleksandru i snimatelja policija je izvela sa Cetinja. Nije željela da podnese krivične prijave, a Crnoj Gori će uprkos incidentu misliti kao i do sad.

- Ja volim Crnu Goru, volim Cetinje, volim da odem i pojedem popeke, ja se nadam da ću to moći i u budućnosti i da ovaj incident neće kod mene pokvariti sliku o Crnoj Gori, a neće sigurno - zaključila je novinarka N1 BiH Aleksandra Tolj.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    staka 06.09.2021. 20:05
    Sta ces Milova crnogorska stoka
Povezane vijesti
Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    9h 27m
    7
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    23h 9m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    22h 37m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    7h 29m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    21h 28m
    0