Електротехнички факултет поуздан партнер у процесу дигитализације

16.01.2024. 20:46
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Организације Уједињених нација за пољопривреду и храну (ФАО) посјетили су Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Посјета и радни састанак реализовани су у оквиру пројекта „Развој дигиталних села у Босни и Херцеговини“, у чијој су реализацији ангажовани стручњаци са Електротехничког и Пољопривредног факултета, а пројекат је дио глобалне ФАО иницијативе „1000 Дигиталних села“.

Факултет је представио капацитете и активности које се спроводе у домену дигитализације пољопривреде, а разговарано је и о могућим заједничким активностима, навели су са Електротехничког факултета.

ФАО делегацију је предводио Владо Пијуновић, руководилац националне канцеларије у Босни и Херцеговини са особљем и стручним консултантима из Регионалне ФАО канцеларије за Европу и централну Азију са сједиштем у Будимпешти.

Коментари 0
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 45m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 40m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 28m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 34m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 2m
    0