Elektrotehnički fakultet pouzdan partner u procesu digitalizacije

16.01.2024. 20:46
0
IZVOR: katera.news

Predstavnici Organizacije Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu (FAO) posjetili su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Posjeta i radni sastanak realizovani su u okviru projekta „Razvoj digitalnih sela u Bosni i Hercegovini“, u čijoj su realizaciji angažovani stručnjaci sa Elektrotehničkog i Poljoprivrednog fakulteta, a projekat je dio globalne FAO inicijative „1000 Digitalnih sela“.

Fakultet je predstavio kapacitete i aktivnosti koje se sprovode u domenu digitalizacije poljoprivrede, a razgovarano je i o mogućim zajedničkim aktivnostima, naveli su sa Elektrotehničkog fakulteta.

FAO delegaciju je predvodio Vlado Pijunović, rukovodilac nacionalne kancelarije u Bosni i Hercegovini sa osobljem i stručnim konsultantima iz Regionalne FAO kancelarije za Evropu i centralnu Aziju sa sjedištem u Budimpešti.

Komentari 0
Povezane vijesti
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 11m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 9m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 35m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 50m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 29m
    0