Електротехнички факултет успоставио сарадњу са библиотеком "Иво Андрић" у Вишеграду

02.11.2021. 18:09
0
ИЗВОР: Катера

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић посјетио је данас вишеградску библиотеку "Иво Андрић" и донирао рачунарску опрему и "веб" сајт за библиотеку.

Поповић је том приликом изјавио да се труде, у складу са могућностима и у опсегу стручног дјеловања, да подстакну рад и других културних установа.

- Ово је почетак сарадње са библиотеком "Иво Андрић", која ће у наредном периоду бити продубљена и подигнута на виши ниво - рекао је Поповић.

Директор библиотеке "Иво Андрић" Бојан Пецикоза захвалио је на донацији руководства ЕТФ из Источног Сарајева, истакавши да ће рачунари помоћи у раду са корисницима библиотеке, док ће "веб" сајт бити од велике користи за промоцију саме библиотеке.

Пецикоза је истакао да ће путем образовних и медијских промоција ученицима средње школе указати на све предности студирања на ЕТФ у Источном Сарајеву, што је, према његовим ријечима, стратешки веома важно за развој источног дијела Републике Српске.

Креатор "веб" странице библиотеке у Вишеграду и асистент на ЕТФ Никола Кукрић истакао је да је у модерном амбијенту пословања ово неопходан вид презентације рада једне јавне установе и комуникације са корисницима.

Кукрић је навео да ће "веб" страница имати могућност претраге књижног фонда библиотеке, објављивање новости у вези са радом и активностима библиотеке, као и друге информације.

Коментари 0
Повезане вијести
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 16m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 0m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 45m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 44m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 50m
    0