Elektrotehnički fakultet uspostavio saradnju sa bibliotekom "Ivo Andrić" u Višegradu

02.11.2021. 18:09
0
IZVOR: Katera

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović posjetio je danas višegradsku biblioteku "Ivo Andrić" i donirao računarsku opremu i "veb" sajt za biblioteku.

Popović je tom prilikom izjavio da se trude, u skladu sa mogućnostima i u opsegu stručnog djelovanja, da podstaknu rad i drugih kulturnih ustanova.

- Ovo je početak saradnje sa bibliotekom "Ivo Andrić", koja će u narednom periodu biti produbljena i podignuta na viši nivo - rekao je Popović.

Direktor biblioteke "Ivo Andrić" Bojan Pecikoza zahvalio je na donaciji rukovodstva ETF iz Istočnog Sarajeva, istakavši da će računari pomoći u radu sa korisnicima biblioteke, dok će "veb" sajt biti od velike koristi za promociju same biblioteke.

Pecikoza je istakao da će putem obrazovnih i medijskih promocija učenicima srednje škole ukazati na sve prednosti studiranja na ETF u Istočnom Sarajevu, što je, prema njegovim riječima, strateški veoma važno za razvoj istočnog dijela Republike Srpske.

Kreator "veb" stranice biblioteke u Višegradu i asistent na ETF Nikola Kukrić istakao je da je u modernom ambijentu poslovanja ovo neophodan vid prezentacije rada jedne javne ustanove i komunikacije sa korisnicima.

Kukrić je naveo da će "veb" stranica imati mogućnost pretrage knjižnog fonda biblioteke, objavljivanje novosti u vezi sa radom i aktivnostima biblioteke, kao i druge informacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 11m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 53m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 26m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 0m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 45m
    3