„Elnos Grupa“ потисала споразуме са три електротехничка факултета (ФОТО)

05.08.2022. 15:05
0
ИЗВОР: katera.news

"Elnos Grupa" потписала је споразуме о пословно-техничкој сарадњи са електротехничким факултетима у Бањалуци, Источном Сарајеву и Београду.

Потписивањем сва три споразума "Elnos Grupa" је подигла на виши ново сарадњу са овим високошколским установама у научној, образовној и стручној области. 

Александар Шукало, директор "Elnosa BL" истакао је да је циљ ове компаније да на свеобухватан начин подри школовање студената и омогући будућим инжењерима стицање праксе са опцијом каснијег запошљавања у компанији.

Слика

- Ово значи могућност запослења на свим регионалним и европским тржиштима од Исланда, Шведске, Њемачке до Велике Британије и Данске - рекао је Шукало након званичне церемоније потписивања уговора о сарадњи на Електротехничком факултету Бањалуци.

"Elnos Grupa" је интернационални концерн за електроенергетику који данас послује у 15 земаља регије и Европе. Ова компанија његује дугогодишњи партнерски однос са ЕТФ-ом Бањалука који се реализује кроз програм стипендирања и запошљавања најбољих студената у "Elnos Grupi", затим подршку издавању стручне литературе и низу других многобројних студентских активности и постигнућа.

Споразумом са сва три електротехничка факултета, које је ова компанија потписала у јуну и јулу, "Elnos Grupa" је потврдила висок ниво ангажмана и друштвено-одговорног пословања у високошколском образовању.

Слика

Вријеме је за љетну праксу! У Бањалуку стижу студенти из Источног Сарајева

Одабрани студенти завршних година електротехничких факултета у Источном Сарајеву и Бањалуци сљедеће седмице почињу похађати посебно креиран програм "Еlnosove" љетне праксе.

Задатак љетне праксе ове компаније је да открије и подржи потенцијал младих талентованих студента. Студенти ће током праксе добити прилику да се упознају са радом компаније и радом на терену, те да се упознају са најинтересантнијим пројектима инжењеринга "Elnos Grupe".

Коментари 0
Повезане вијести
Уприличен свечани пријем за бруцоше на Електротехничком факултету Уприличен свечани пријем за бруцоше на Електротехничком факултету
Електротехнички факултет угостио представнике Универзитета Вакајама (ФОТО) Електротехнички факултет угостио представнике Универзитета Вакајама (ФОТО)
Споразум о сарадњи Филозофског факултета и Историјског института Споразум о сарадњи Филозофског факултета и Историјског института
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  17h 11m
  3
 • Ево ко има законско право на субвенције за струју
  22h 10m
  2
 • Ухапшен осумњичени за брутално убиство у Бањалуци
  20h 25m
  1
 • Истрага против Џаке због дреса са именом Јашари?
  18h 21m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  12h 46m
  0