ЕП: Шпанија и Шведска избориле пласман у наставак такмичења

23.06.2021. 20:18
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Шведске савладали су Пољску са 3-2 у посљедњем колу групе Е европског првенства.

Меч је феноменално почео за Швеђане. Већ у другој минути, Форсберг је погодио за 1-0. До краја првог полувремена Пољаци су пријетили преко Левандовског али није било промјене резултата.

У наставку, права ревија голова. Прво је у 59. минути Форсберг дуплирао водство Шведске да би Левандовски само два минута касније вратио Пољаке у игру. У 84. минути Левандовски је донио изједначење Пољској. Пробала је Пољска доћи до преокрета али је Класон у надокнади поставио коначан резултат.

У другом мечу ове групе, Шпанија је декласирала Словачку са 5-0. У 12. минути, Мората је промашио пенал. Пет минута касније, Дубравка је постигао комичан аутогол. До краја првог полувремена Лапорт је дуплирао водство Шпаније. У наставку су погађали Сарабија и Феран Торес а аутогол је постигао Куцка.

Шведска је на крају прва са седам бодова, Шпанија друга са пет те ове двије селекције иду даље. Даље иде и Украјина јер ће ради расплета ове групе бити једна од четири најбоље трећепласиране екипе.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 54m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 50m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 34m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 46m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 19m
    0