Епископ Фотије: Српску сузу свијет не види

02.07.2023. 19:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије изјавио је данас да Срби морају да памте своје жртве јер свијет српску сузу да види.

- Сви смо се јуче у Братунцу молили Богу да једном за наш бол неко чује и српску сузу да види. Нажалост, тамо где Срби страдају то се заборавља, а где неко други страда тамо се куле и градови дижу. Ако је потребно до небеса да се чује за туђе жртве - рекао је владика бесједећи у Храму свете великомученице Марине у бијељинском насељу Љесковац.

Епископ Фотије је истакао да су Подриње и Бирач мјесто страдања српског народа у читавом 20. вијеку, а посебно у посљедњем рату.

- Велика је одговорност да Црква са својим народом буде непрестано, и на Косову, и Јадовну, Подрињу и на свим местима где је страдао и страда наш народ. Да будемо заједно - поручио је владика.

Према ријечима епископа Фотија, српски народ зна да га Црква никад није издала, ни у најтежим временима.

- Светитељи треба да буду наши узори у животу, а не да нам буду узори они за које се не зна ни којег су рода ни којег су пола. Они су трагичари сами по себи. Они никако не могу бити идоли нашој деци - рекао је владика.

Епископ зворничко-тузлански је позвао Србе да чувају своју дјецу од тога и да чувају православље и српство.

- Чувајмо се од зла које нам долази са Запада. Највећа одговорност је на људима на власти, ако дозволе да нас то преплави нема на будућности - оцијенио је владика Фотије, преноси "Срна".

Владика је јуче, на дан обиљежавања страдања 3.267 Срба у Средњем Подрињу и Бирчу, објавио пјесму "Српска суза нема родитеља" у којој каже да за српске жртве нема међународне правде.

- Врисак њихов и лелек испуни читав овај век, ал` као да се не чује, јер страдање је само српско, наше, а све друге жртве светске посташе - записао је епископ зворничко-тузлански Фотије.

Коментари 0
Повезане вијести
Владика Фотије позвао Србе да васпитавају дјецу да буду добри људи Владика Фотије позвао Србе да васпитавају дјецу да буду добри људи
Владика Фотије: Обнова светиња - велики благослов Владика Фотије: Обнова светиња - велики благослов
Владика Фотије: Слогом Срба против сваког искушења Владика Фотије: Слогом Срба против сваког искушења
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 36m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    14h 48m
    0