Ерић: Велики сам самокритичар, од себе често очекујем више него што би требало

20.04.2020. 18:48
0
ИЗВОР: sportdc.net

Најбољи босанскохерцеговачки нордијац у тек завршеној сезони је Страхиња Ерић.

Млади нордијац је имао сјајну годину, а на крају је сезону завршио титулом вицепрвака Балкана.

На његову срећу, крај такмичарске сезоне догодио се таман са појавом пандемије коронавируса у Европи, па његове планове ова пошаст није успјела да поремети.

Истиче да је ово свакако период у којем одмара, али да му ипак недостају редовне активности.

- Новонастала ситуација није пореметила неке нове планове. Ово и јесте период када одмарам од сезоне и организујем припреме за нову, тако да бих овај период свакако проводио у дугим шетњама, гледајући серије и остало. Само се надам да ће се ово што прије завршити и да ћемо се вратити нормалним животима. Сама сезона је свакако била пред самим крајем, коронавирус није промијенио много. Најбитнији дио сезоне већ је био завршен као и трке којима посвећујем највише пажње, рекао нам је Страхиња Ерић.

Поред титуле вицепрвака Балкана успио је својим резултатима да уђе дубоко у А норму за Олимпијске игре, а истовремено дебитовао је и у Свјетском купу, на такмичењу у Давосу.

- Наравно да увијек може боље. Велики сам самокритичар и често од себе очекујем и више него што би требало. Али, све у свему ово је сезона у којој сам остварио најбоље резултате и то је најбитније. Колико год је прошла сезона била успјешна, ова је била још више. Нема разлога да будем незадовољан што се тиче резултата, а свакако ћу дати све од себе да наредна буде још успјешнија и још боља.

Само учешће на Свјетском купу је ипак посебан доживљај.

- Учешће на трци Свјетског купа је нешто посебно и не може се мјерити до сада ни сам чим што се десило у мојој каријери. Искрено, ни сам не знам да ли сам могао узети више учешћа ове сезоне јер сам имао и друге трке гдје сам морао учествовати и никако их нисам смио запоставити. У будућности ће бити више трка Свјетског купа, ја се искрено надам.

Иако је ова сезона тек завршена, он већ почиње са припремама за други дио сезоне.

- Припреме за идућу сезону су већ почеле. Нисам планирао да одмарам дуго. Лагани дуги тренинзи већ постепено почињу и временом ће се само продужити и постати учесталији. Период када крећем са шест дана тренинга у седмици почињем ових дана, као и сваке године. Имам у плану и одлазак на снијег, само не знам колико ће ситуација и околности то дозволити. Тренутно битно је само да сви останемо здрави и да се што прије заврши ова ситуација, а планови за љето су потиснути у неки други план.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 50m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 14m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 29m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 58m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 8m
    0