Erić: Veliki sam samokritičar, od sebe često očekujem više nego što bi trebalo

20.04.2020. 18:48
0
IZVOR: sportdc.net

Najbolji bosanskohercegovački nordijac u tek završenoj sezoni je Strahinja Erić.

Mladi nordijac je imao sjajnu godinu, a na kraju je sezonu završio titulom viceprvaka Balkana.

Na njegovu sreću, kraj takmičarske sezone dogodio se taman sa pojavom pandemije koronavirusa u Evropi, pa njegove planove ova pošast nije uspjela da poremeti.

Ističe da je ovo svakako period u kojem odmara, ali da mu ipak nedostaju redovne aktivnosti.

- Novonastala situacija nije poremetila neke nove planove. Ovo i jeste period kada odmaram od sezone i organizujem pripreme za novu, tako da bih ovaj period svakako provodio u dugim šetnjama, gledajući serije i ostalo. Samo se nadam da će se ovo što prije završiti i da ćemo se vratiti normalnim životima. Sama sezona je svakako bila pred samim krajem, koronavirus nije promijenio mnogo. Najbitniji dio sezone već je bio završen kao i trke kojima posvećujem najviše pažnje, rekao nam je Strahinja Erić.

Pored titule viceprvaka Balkana uspio je svojim rezultatima da uđe duboko u A normu za Olimpijske igre, a istovremeno debitovao je i u Svjetskom kupu, na takmičenju u Davosu.

- Naravno da uvijek može bolje. Veliki sam samokritičar i često od sebe očekujem i više nego što bi trebalo. Ali, sve u svemu ovo je sezona u kojoj sam ostvario najbolje rezultate i to je najbitnije. Koliko god je prošla sezona bila uspješna, ova je bila još više. Nema razloga da budem nezadovoljan što se tiče rezultata, a svakako ću dati sve od sebe da naredna bude još uspješnija i još bolja.

Samo učešće na Svjetskom kupu je ipak poseban doživljaj.

- Učešće na trci Svjetskog kupa je nešto posebno i ne može se mjeriti do sada ni sam čim što se desilo u mojoj karijeri. Iskreno, ni sam ne znam da li sam mogao uzeti više učešća ove sezone jer sam imao i druge trke gdje sam morao učestvovati i nikako ih nisam smio zapostaviti. U budućnosti će biti više trka Svjetskog kupa, ja se iskreno nadam.

Iako je ova sezona tek završena, on već počinje sa pripremama za drugi dio sezone.

- Pripreme za iduću sezonu su već počele. Nisam planirao da odmaram dugo. Lagani dugi treninzi već postepeno počinju i vremenom će se samo produžiti i postati učestaliji. Period kada krećem sa šest dana treninga u sedmici počinjem ovih dana, kao i svake godine. Imam u planu i odlazak na snijeg, samo ne znam koliko će situacija i okolnosti to dozvoliti. Trenutno bitno je samo da svi ostanemo zdravi i da se što prije završi ova situacija, a planovi za ljeto su potisnuti u neki drugi plan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 29m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 57m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 7m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 39m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 12m
    0