ЕТФ поклонио књиге такмичарима ЈУ Средњошколског центра Фоча

19.05.2021. 16:59
0
ИЗВОР: Катера

Електотехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву поклонио је књиге ученицима  из ЈУ Средњошколски центар Фоча, који су се пласирали на 28. републичко такмичење из математике, које ће бити одржано 22. маја.

Проф. др Срђан Ного уручио је књиге “Математичка такмичења у Републици Српској“, аутора проф. др Видана Говедарице, ученицима првог разреда Растку Станковићу и Матији Достићу, другог разреда Јовани Радовић и Павлу Станковићу, ученицима трећег разреда Вељку Топаловићу и Милици Перишић као и  Димитрију Доброти, ученику четвртог разред.  

Ного је истакао да је циљ Електротехничког факултета у Источном Сарајеву да младим људима покаже да се подстиче и прати њихов рад, труд, напредак и усавршавање како би се унаприједило њихово знање и успјех у научној каријери који им слиједи у скоријој будућности.

Такође, похвалио је рад и преданост професора математике Драгане Доброте и професора математике и информатике Станислава Ивановића и њихов рад са ученицима.

Хого је овом приликом  позвао све младе, талентоване и заинтересоване ученике да се упишу на Електротехнички факултет у Источном Сарајеву као и остале факултете Универзитета у Источном Сарајеву.

Директор школе Крсто Ивановић захвалио се, у име награђених ученика и ЈУ Средњошколског центра у Фочи, декану ЕТФ-а проф. др Божидару Поповићу на урученим књигама и истакао да је од велике важности вођење рачуна о надареној дјеци и талентованим математичарима и информатичарима.

Према његовим ријечима, важно је цијенити и поштовати труд и рад који су ученици уложили у ово такмичење.

- Уочио сам да се већ дуги низ година прати мој рад са ученицима из ове области, а све у циљу подстицања младих да се у њима пробуди такмичарски дух и да смогну храбрости да се равноправно такмиче са својим вршњацима из земље и окружења - рекао је Ивановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу! Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    6h 44m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    4h 30m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    7h 32m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    1h 20m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    7h 37m
    0