EУ ће дефинисати пројекте у области инфраструктуре и енергетике

10.10.2020. 20:43
0
ИЗВОР: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у вези са најављеним инвестиционим циклусом ЕУ у земље западног Балкана да ће се кроз европске одлуке дефинисати које путне правце треба изградити, које објекте модернизовати на плану енергетике, а који су то пројекти дигитализације.

-То ће бити јасно назначено-, навео је Додик за РТРС коментаришући најаву да би ЕУ у наредних седам година у земље западног Балкана требало да инвестира 29 милијарди евра.

Додик, који је данас присуствовао војној вјежби Војске Србије на Пештерској висоравни, рекао је да су Срби у Србији и Републици Српској један народ у двије државе.

-Живимо исте националне вриједности и веома је важно за нас, Србе у Српској, да видимо способност Војске Србије, економску способност те земље и њен развој. Србија себи више никада не смије дозволити да буде неспремна-, рекао је Додик, коме је на вјежби поклоњена макета тенка.

Он је навео да Српска нема војску, али има полицију, те да се чине напори да се она јача и развија ради очувања Републике.

Предсједник Српске Жељка Цвијановић рекла је да је за Српску и њене грађане важно да знају да имају ослонац у Србији, као и да се све позитивно што се дешава у тој земљи одражава на Српску.

-Постоје међусобно политичко разумијевање, економска подршка и надасве братска љубав. Ово што смо данас видјели на вјежби показује моћ Србије-, рекла је Цвијановићева.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ остала без приступних преговора? БиХ остала без приступних преговора?
Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ
Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 24m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 8m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 21m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 35m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 27m
    0