EУ ће дефинисати пројекте у области инфраструктуре и енергетике

10.10.2020. 20:43
0
ИЗВОР: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у вези са најављеним инвестиционим циклусом ЕУ у земље западног Балкана да ће се кроз европске одлуке дефинисати које путне правце треба изградити, које објекте модернизовати на плану енергетике, а који су то пројекти дигитализације.

-То ће бити јасно назначено-, навео је Додик за РТРС коментаришући најаву да би ЕУ у наредних седам година у земље западног Балкана требало да инвестира 29 милијарди евра.

Додик, који је данас присуствовао војној вјежби Војске Србије на Пештерској висоравни, рекао је да су Срби у Србији и Републици Српској један народ у двије државе.

-Живимо исте националне вриједности и веома је важно за нас, Србе у Српској, да видимо способност Војске Србије, економску способност те земље и њен развој. Србија себи више никада не смије дозволити да буде неспремна-, рекао је Додик, коме је на вјежби поклоњена макета тенка.

Он је навео да Српска нема војску, али има полицију, те да се чине напори да се она јача и развија ради очувања Републике.

Предсједник Српске Жељка Цвијановић рекла је да је за Српску и њене грађане важно да знају да имају ослонац у Србији, као и да се све позитивно што се дешава у тој земљи одражава на Српску.

-Постоје међусобно политичко разумијевање, економска подршка и надасве братска љубав. Ово што смо данас видјели на вјежби показује моћ Србије-, рекла је Цвијановићева.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста
Сваки десети становник ЕУ није могао да обезбиједи оброк са месом сваки други дан Сваки десети становник ЕУ није могао да обезбиједи оброк са месом сваки други дан
БиХ остала без приступних преговора? БиХ остала без приступних преговора?
Најчитаније
 • Багер ударио бициклисту, човјек страдао на мјесту
  20h 23m
  0
 • МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
  19h 10m
  0
 • Непознати детаљи из живота Стевана Калембера
  1h 15m
  0
 • Крао по плажама у Будви, пао у полицијској засједи
  15h 20m
  0
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  1h 47m
  0