EU će definisati projekte u oblasti infrastrukture i energetike

10.10.2020. 20:43
0
IZVOR: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u vezi sa najavljenim investicionim ciklusom EU u zemlje zapadnog Balkana da će se kroz evropske odluke definisati koje putne pravce treba izgraditi, koje objekte modernizovati na planu energetike, a koji su to projekti digitalizacije.

-To će biti jasno naznačeno-, naveo je Dodik za RTRS komentarišući najavu da bi EU u narednih sedam godina u zemlje zapadnog Balkana trebalo da investira 29 milijardi evra.

Dodik, koji je danas prisustvovao vojnoj vježbi Vojske Srbije na Pešterskoj visoravni, rekao je da su Srbi u Srbiji i Republici Srpskoj jedan narod u dvije države.

-Živimo iste nacionalne vrijednosti i veoma je važno za nas, Srbe u Srpskoj, da vidimo sposobnost Vojske Srbije, ekonomsku sposobnost te zemlje i njen razvoj. Srbija sebi više nikada ne smije dozvoliti da bude nespremna-, rekao je Dodik, kome je na vježbi poklonjena maketa tenka.

On je naveo da Srpska nema vojsku, ali ima policiju, te da se čine napori da se ona jača i razvija radi očuvanja Republike.

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović rekla je da je za Srpsku i njene građane važno da znaju da imaju oslonac u Srbiji, kao i da se sve pozitivno što se dešava u toj zemlji odražava na Srpsku.

-Postoje međusobno političko razumijevanje, ekonomska podrška i nadasve bratska ljubav. Ovo što smo danas vidjeli na vježbi pokazuje moć Srbije-, rekla je Cvijanovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH ostala bez pristupnih pregovora? BiH ostala bez pristupnih pregovora?
Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM
Od 2024. godine državljanima BiH za ulazak u EU će trebati potvrda Od 2024. godine državljanima BiH za ulazak u EU će trebati potvrda
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 24m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    21h 29m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    17h 38m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 17m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    15h 45m
    0