Ево какво нас вријеме очекује сљедеће седмице

22.12.2019. 16:30
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати облачно вријеме са мјестимичном кишом, те снијегом у планинама на истоку.

Ујутро се очекују слабе падавине у већини крајева, које ће престати пријеподне, осим на истоку, гдје ће бити слабе кише и снијега на планинама, уз могућност формирања мањег снијежног покривача. 

Током дана вјетровито и облачно, са сунчаним интервалима, уз понеки могући пљусак. Према вечери у већини предјела суво и свјежије.

Вјетар слаб до умјерен, повремено са јаким ударима сјеверозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од један до шест, на планинама од минус три, а највиша дневна од седам до 12, у централном планинском појасу до три степена.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница један, Чемерно, Kалиновик, Бањалука осам, Хан Пијесак, Србац, Иван Седло девет, Билећа, Градачац, Ливно, Соколац 10, Бихаћ, Груде, Приједор, Широки Бријег, Требиње 11, Фоча, Шипово, Мркоњић Град, Сански Мост 12, Рибник, Бугојно, Добој, Сарајево, Зеница 13, Бијељина, Мостар 14, Тузла 15, Неум 16, Сребреница, Рудо 17 и Вишеград 18 степени.

У уторак, 24. децембра, доћи ће до стабилизације времена, па ће јутро бити прохладно, на планинама хладно, око ријека и по котлинама са маглом, а током дана биће сунчано уз малу дневну облачност. Снијег могућ једино на планинама на истоку земље. Јутарња температура од нула до пет, на југу до седам, на планинама од минус три, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 14, а у централном планинском појасу до два степена.

У сриједу, 25. децембра, преовладаваће облачно вријеме, мјестимично са павинама. Јутарња температура од минус један до четири, на југу до шест, на планинама од минус пет, а највиша дневна од шест до 11 степени, на југу степен два виша, у централном планинском појасу до нула степени.

У четвртак, 26. децембра, због хладнијег ваздуха са сјевера јутро ће бити хладније, са слабим мразем у централном појасу земље, а у планинама умјереним. Током дана могући сунчани интервали, а на планинама остаје прохладно с престанком падавина и дјелимично кидање облачности. Јутарња температура од минус два до три, на југу до пет, на планинама од минус шест, а највиша дневна од пет до 10, на југу до 12, у централном планинском појасу до нула степени.

Коментари 0
Повезане вијести
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Хоће ли нам април донијети снијег Хоће ли нам април донијети снијег
Ево када ћемо помјерити казаљке на сату Ево када ћемо помјерити казаљке на сату
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0