„Фамос“ једини прати „Будућност“

24.03.2021. 11:56
0
ИЗВОР: Глас Српске

Фудбалери "Будућности" наставили су побједоносну серију у Другој лиги Републике Српске, група "Исток" и у 18. колу савладали су са минималних 1:0 "Братство" из Братунца.

Гол вриједан три бода и седме узастопне побједе донио је играч и тренер Далибор Крезовић у 33. минуту. Послије овог тријумфа "Будућност" је стигла до рекордних седам бодова предности, а само прије три кола, пред почетак другог дијела сезоне најближем пратиоцу, "Гласинцу 2011" бјежали су само два корака.

Сада им је најближи пратилац "Фамос" из Источне Илиџе, који је везао три побједе, а посљедња жртва популарних “моториста” била је "Стакорина" из Чајнича, коју су савладали са убједљивих 5:0. Са по два постигнута гола истакли су најбољи актер сусрета Тихомир Лаловић и Срђан Витковић. Овим тријумфом изабраници Владимира Дрињака показали су да не одустају од борбе за титулу и повратак у прволигашко друштво.

“Фењераш” Пролетер из Дворова био је веома убједљив против паљанске "Романије", коју је кући отпратио са пет голова у мрежи, а јунак сусрета био је троструки стријелац Александар Максимовић.

У овој групи због снијега је одгођен сусрет у Сокоцу између "Гласинца 2011" и рогатичке "Младости", док је у групи запад био исти разлог неодигравања дерби сусрета у Кнежеву између домаћег "Прогреса" и лидера на табели "Омарске". То су донекле искористили фудбалери "Слободе" из Мркоњић Града, који су на гостовању у Српцу савладали "Слогу" са 2:0 и примакли се водећој "Омарској". У првом полувремену виђена је равноправна игра на терену, те неколико полуприлика пред голом домаћег и гостујућег састава, али без конкретне реализације. У другом полувремену гости из Мркоњић Града додали су “гас” и већ у 59. минуту голом Драгана Домузина дошли до предности од 1:0. Коначан резултат поставио је 18-годишњи Марко Никић у 84. минуту, који је на почетку другог дијела сусрета ушао у игру. Домаћи фудбалери су до краја меча покушавали да угрозе гол Мркоњићана, али нису озбиљније запријетили голман "Слободе" Филипу Ратковићу.

Фудбалери "Челинца" неочекивано су на свом терену поражени од “фењераша” Пролетера из Теслића са 0:1. Гол одлуке постигао је Владимир Марковић у 13. минуту из пенала.

Када ће се одиграти утакмице 16. кола у групи запад и 18. у групи исток још увијек је неизвјесно, јер су одлуком Фудбалског савеза Републике Српске, а на препоруку Министарства породице, омладине и спорта, прекинута сва такмичења осим Прве лиге. Сходно одлуци, лопта ће се поново закотрљати најраније 3. априла, уколико то дозволи епидемиолошка ситуација.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 33m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 6m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 40m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    38m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 46m
    0