„Famos“ jedini prati „Budućnost“

24.03.2021. 11:56
0
IZVOR: Glas Srpske

Fudbaleri "Budućnosti" nastavili su pobjedonosnu seriju u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Istok" i u 18. kolu savladali su sa minimalnih 1:0 "Bratstvo" iz Bratunca.

Gol vrijedan tri boda i sedme uzastopne pobjede donio je igrač i trener Dalibor Krezović u 33. minutu. Poslije ovog trijumfa "Budućnost" je stigla do rekordnih sedam bodova prednosti, a samo prije tri kola, pred početak drugog dijela sezone najbližem pratiocu, "Glasincu 2011" bježali su samo dva koraka.

Sada im je najbliži pratilac "Famos" iz Istočne Ilidže, koji je vezao tri pobjede, a posljednja žrtva popularnih “motorista” bila je "Stakorina" iz Čajniča, koju su savladali sa ubjedljivih 5:0. Sa po dva postignuta gola istakli su najbolji akter susreta Tihomir Lalović i Srđan Vitković. Ovim trijumfom izabranici Vladimira Drinjaka pokazali su da ne odustaju od borbe za titulu i povratak u prvoligaško društvo.

“Fenjeraš” Proleter iz Dvorova bio je veoma ubjedljiv protiv paljanske "Romanije", koju je kući otpratio sa pet golova u mreži, a junak susreta bio je trostruki strijelac Aleksandar Maksimović.

U ovoj grupi zbog snijega je odgođen susret u Sokocu između "Glasinca 2011" i rogatičke "Mladosti", dok je u grupi zapad bio isti razlog neodigravanja derbi susreta u Kneževu između domaćeg "Progresa" i lidera na tabeli "Omarske". To su donekle iskoristili fudbaleri "Slobode" iz Mrkonjić Grada, koji su na gostovanju u Srpcu savladali "Slogu" sa 2:0 i primakli se vodećoj "Omarskoj". U prvom poluvremenu viđena je ravnopravna igra na terenu, te nekoliko poluprilika pred golom domaćeg i gostujućeg sastava, ali bez konkretne realizacije. U drugom poluvremenu gosti iz Mrkonjić Grada dodali su “gas” i već u 59. minutu golom Dragana Domuzina došli do prednosti od 1:0. Konačan rezultat postavio je 18-godišnji Marko Nikić u 84. minutu, koji je na početku drugog dijela susreta ušao u igru. Domaći fudbaleri su do kraja meča pokušavali da ugroze gol Mrkonjićana, ali nisu ozbiljnije zaprijetili golman "Slobode" Filipu Ratkoviću.

Fudbaleri "Čelinca" neočekivano su na svom terenu poraženi od “fenjeraša” Proletera iz Teslića sa 0:1. Gol odluke postigao je Vladimir Marković u 13. minutu iz penala.

Kada će se odigrati utakmice 16. kola u grupi zapad i 18. u grupi istok još uvijek je neizvjesno, jer su odlukom Fudbalskog saveza Republike Srpske, a na preporuku Ministarstva porodice, omladine i sporta, prekinuta sva takmičenja osim Prve lige. Shodno odluci, lopta će se ponovo zakotrljati najranije 3. aprila, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati! Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
Večeras sudar dvije najtrofejnije selekcije Starog kontinenta Večeras sudar dvije najtrofejnije selekcije Starog kontinenta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    11h 56m
    7
  • Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
    13h 42m
    1
  • Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
    12h 4m
    0
  • Sutra Ivanjdan
    11h 48m
    0
  • Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku
    3h 43m
    0