Фамос одиграо неријешено против Лакташа

26.08.2023. 19:45
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фамос и Лакташи су у трећем колу Прве лиге Републике Српске одиграли 0:0 на стадиону у Војковићима.

Очекивано, није утакмица у Војковићима понудила много тога садржајног. Жива у термометру показивала је 35 степени, на отвореном и још више и јасно је било да играчи не могу енергетски држати јако висок ниво читаву утакмицу. И за оно што су показале обје екипе у томе сегменту, треба им одати признање.

На прву прилику чекало се до 14. минуте, и одмах је то био зицер за госте. Сјевнула је брза контра по лијевој страни, Вуковић одиграва за усамљеног Огњена Шкорића, спаја га очи у очи са Рончевићем, али десетка Лакташа шутира поред стативе.

Опет је услиједио један период игре између два казнена простора, а онда најбоља прилика за Фамос. Била је то 30. минута Алонзо Пирт у пријему намјешта себи лопту на десну ногу, снажно шутира, али право у Вању Кнежевића који уз проблеме ипак брани тај ударац. Двије минуте касније Драшко Куљанин и Огњен Стјепановић комбинују, овај први траљава шутира са седамнаест метара.

До краја полувремена још једна прилика за Лакташе. Одличан корнер Огњена Шкорића, а Вук Тешић остаје заборављен на неких шест метара на другој стативи, но шутира поред гола.

Ни друго полувријеме није било превише садржајније, а највише вриједно помена су три шансе које су имали гости. У 68. минути Милан Шикањић је био у шанси, помало и себичан. Одлучио се на шут, а Марко Шкрба уклизава у посљедњи тренутак и зауставља шут. Да је Шикањић гурнуо лијево био би то практично зицер за госте.

Три минуте касније још боља шанса за Лакташе. Милан Шикањић је сада све урадио како треба, пребацио је лопту и преко голмана Рончевића, а на линији петерца Франко Абрего у посљедњи тренутак реагује пред небрањеним голом и избацује лопту испред Давида Вуковића.

До краја утакмице још једна шанса за госте. Одлично је корнер извео Вуковић, а Далибор Милић главом са прве стативе шутира преко гола.

Све у свему, садржајно није ова утакмица обиловала приликама, Фамос је показао много бољу игру него против Дрине и Леотара, па иако нису успјели много пута да запријете голу Вање Кнежевића, на крају могу да буду задовољни својом партијом и освојеним бодом.

ФАМОС – ЛАКТАШИ 0:0
СРЦ „Бранислав Лубура“
Гледалаца: 100
Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)
Стријелци: -
Жути картони:  Тешановић, Марковић, Абрего, Стјепановић (Фамос)/Смаиловић, Остојић (Лакташи)

ФАМОС: Рончевић, Пирт (од 70. Бјелош), Шкрба, Абрего, Стјепановић (од 86. Тиро), Перовић, Тешановић, Марковић, Куљанин (од 57. Хркало), Блажић, Даниловић (од 46. Вранешић)

ЛАКТАШИ: Кнежевић, Милић, Смаиловић (од 78. Келеман), Вуковић, Шикањић (од 74. Марковић), Шкорић (од 79. Милојевић), Тривић, Џомбић (од 78. Јањетовић), Остојић (од 79. Николић), Бабић, Тешић

Коментари 0
Повезане вијести
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
Све изгорјело на спрату куће, читав остао цртеж Светог Саве, икона Богородице и Свето писмо Све изгорјело на спрату куће, читав остао цртеж Светог Саве, икона Богородице и Свето писмо
Цртеж Светог Саве једини сачуван у пожару (ФОТО/ВИДЕО) Цртеж Светог Саве једини сачуван у пожару (ФОТО/ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 20m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 26m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 34m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 15m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 41m
    0