Famos odigrao neriješeno protiv Laktaša

26.08.2023. 19:45
0
IZVOR: sportdc.net

Famos i Laktaši su u trećem kolu Prve lige Republike Srpske odigrali 0:0 na stadionu u Vojkovićima.

Očekivano, nije utakmica u Vojkovićima ponudila mnogo toga sadržajnog. Živa u termometru pokazivala je 35 stepeni, na otvorenom i još više i jasno je bilo da igrači ne mogu energetski držati jako visok nivo čitavu utakmicu. I za ono što su pokazale obje ekipe u tome segmentu, treba im odati priznanje.

Na prvu priliku čekalo se do 14. minute, i odmah je to bio zicer za goste. Sjevnula je brza kontra po lijevoj strani, Vuković odigrava za usamljenog Ognjena Škorića, spaja ga oči u oči sa Rončevićem, ali desetka Laktaša šutira pored stative.

Opet je uslijedio jedan period igre između dva kaznena prostora, a onda najbolja prilika za Famos. Bila je to 30. minuta Alonzo Pirt u prijemu namješta sebi loptu na desnu nogu, snažno šutira, ali pravo u Vanju Kneževića koji uz probleme ipak brani taj udarac. Dvije minute kasnije Draško Kuljanin i Ognjen Stjepanović kombinuju, ovaj prvi traljava šutira sa sedamnaest metara.

Do kraja poluvremena još jedna prilika za Laktaše. Odličan korner Ognjena Škorića, a Vuk Tešić ostaje zaboravljen na nekih šest metara na drugoj stativi, no šutira pored gola.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo previše sadržajnije, a najviše vrijedno pomena su tri šanse koje su imali gosti. U 68. minuti Milan Šikanjić je bio u šansi, pomalo i sebičan. Odlučio se na šut, a Marko Škrba uklizava u posljednji trenutak i zaustavlja šut. Da je Šikanjić gurnuo lijevo bio bi to praktično zicer za goste.

Tri minute kasnije još bolja šansa za Laktaše. Milan Šikanjić je sada sve uradio kako treba, prebacio je loptu i preko golmana Rončevića, a na liniji peterca Franko Abrego u posljednji trenutak reaguje pred nebranjenim golom i izbacuje loptu ispred Davida Vukovića.

Do kraja utakmice još jedna šansa za goste. Odlično je korner izveo Vuković, a Dalibor Milić glavom sa prve stative šutira preko gola.

Sve u svemu, sadržajno nije ova utakmica obilovala prilikama, Famos je pokazao mnogo bolju igru nego protiv Drine i Leotara, pa iako nisu uspjeli mnogo puta da zaprijete golu Vanje Kneževića, na kraju mogu da budu zadovoljni svojom partijom i osvojenim bodom.

FAMOS – LAKTAŠI 0:0
SRC „Branislav Lubura“
Gledalaca: 100
Sudija: Vanja Ajder (Banja Luka)
Strijelci: -
Žuti kartoni:  Tešanović, Marković, Abrego, Stjepanović (Famos)/Smailović, Ostojić (Laktaši)

FAMOS: Rončević, Pirt (od 70. Bjeloš), Škrba, Abrego, Stjepanović (od 86. Tiro), Perović, Tešanović, Marković, Kuljanin (od 57. Hrkalo), Blažić, Danilović (od 46. Vranešić)

LAKTAŠI: Knežević, Milić, Smailović (od 78. Keleman), Vuković, Šikanjić (od 74. Marković), Škorić (od 79. Milojević), Trivić, Džombić (od 78. Janjetović), Ostojić (od 79. Nikolić), Babić, Tešić

Komentari 0
Povezane vijesti
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Sve izgorjelo na spratu kuće, čitav ostao crtež Svetog Save, ikona Bogorodice i Sveto pismo Sve izgorjelo na spratu kuće, čitav ostao crtež Svetog Save, ikona Bogorodice i Sveto pismo
Crtež Svetog Save jedini sačuvan u požaru (FOTO/VIDEO) Crtež Svetog Save jedini sačuvan u požaru (FOTO/VIDEO)
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    16h 9m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    17h 24m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    23h 15m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    21h 42m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    23h 34m
    0