ФБиХ: Препоручено смањење марже на хљеб, брашно и млијеко

21.01.2021. 18:19
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ препоручила је надлежним кантоналним органима да у року од 15 дана донесу одлуке којима би била снижена висина максималних маржи у трговини за све врсте брашна, хљеба, пецива и других пекарских производа и млијека.

За ове производе препоручено је одређивање максималне велепродајне марже до осам одсто на набавну цијену и максималне малопродајне марже до десет одсто на набавну цијену, саопштено је из Владе ФБиХ.

Влада је усвојила информацију о преговорима за закључење гранског колективног уговора за подручје телекомуникација у ФБиХ.

Ресорно министарство је задужено да припреми приједлог одлуке о давању сагласности на грански колективни уговор у дијелу који садржи заштиту права радника у случају продаје већинског удјела државног капитала, односно приватизације.

Влада је задужила предузећа "БХ Телеком" из Сарајева и "Хрватске телекомуникације" из Мостара да са синдикатима који дјелују у њиховим компанијама испреговарају и закључе тзв. колективне уговоре код послодавца и то свака за себе, осим за питања која се тичу радника у случају приватизације на период до 36 мјесеци.

За потписивање колективног уговора Влада је овластила федералног министра промета и комуникација Дениса Ласића.

Федерална Влада прихватила је задужење ФБиХ по Уговору о финансирању између Европске инвестиционе банке и БиХ за реализацију Пројекта изградње дионице ауто-пута Медаково - Поприкуше на Коридору пет-це у износу до 340 милиона евра, за предузеће "Аутоцесте ФБиХ".

Рок отплате кредита је 25 година, уз шестогодишњи грејс период. Пројект се односи на изградњу, највећим дијелом на новој траси, око 35 километара дуге дионице ауто-пута паневропског Коридора пет-це.

На данашњој сједници донесена је одлука којом се Међународни аеродром Сарајево изузима од исплате добити на период од десет година.

Одлука је донесена након што је Међународни аеродром Сарајево због посљедица пандемије вируса корона био приморан да заустави значајан број инвестиционих пројеката. Средства од добити биће кориштена за финансирање инвестиција утврђених плановима пословања Међународног аеродрома Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 16m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 31m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 22m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 49m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 41m
    0