Филип Филиповић најавио крај каријере

08.04.2024. 21:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Један од најбољих спортиста Србије у 21. вијеку, прослављени ватерполиста Филип Филиповић најавио је да ће на крају ове сезоне завршити играчку каријеру.

Филиповић, који игра за Ватерполо клуб "Нови Београд", рекао је да је још прошле године био спреман да оде у пензију, али не на начин на који се завршила сезона у Грчкој.

- Можда ми је суђено било да се деси онако како је и почело. У својој земљи, код своје куће. Жао ми што се то није десило можда у `Партизану`, али дефинитивно је `последњи плес` што се клупске каријере тиче - рекао је Филиповић у подкасту "Алесто".

Један од најбољих ватерполиста свих времена наступао је за "Партизан", "Про Реко", "Раднички", "Солнок" и "Олимпијакос", а током репрезентативне каријере освојио је 35 медаља.

Репрезентативну каријеру започео је са 16 година, а од 2003. до 2021. године одиграо је укупно 381 утакмицу и постигао 677 голова.

Дроструки је узастопни олимпијски шампион.

Од репрезентације Србије се опростио у љето 2021. године, послије финала Олимпијских игара у Токију, заједно са члановима златне генерације српског ватерпола Стефаном Митровићем, Андријом Прлаиновићем, Миланом Алексићем, Душком и Гојком Пијетловићем.

Коментари 0
Повезане вијести
Почеле квалификације за Европско првенство, селекција БиХ декласирала Финску Почеле квалификације за Европско првенство, селекција БиХ декласирала Финску
Алекса Бјелица и Алексеј Михајловић дио БиХ репрезентације на квалификацијама за Европско првенство У 19 Алекса Бјелица и Алексеј Михајловић дио БиХ репрезентације на квалификацијама за Европско ...
Србија против Хрватске у четвртфиналу СП у ватерполу Србија против Хрватске у четвртфиналу СП у ватерполу
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    13h 44m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    13h 26m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    14h 20m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 15m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 17m
    0