Фирма из Требиња наручила 220 килограма хероина (ВИДЕО)

13.01.2022. 14:31
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Луци Плоче заплијењено је 220 килограма хероина и 62 килограма кокаина укупне вриједности 17 милиона евра, што је до сад највећа запљена дроге у Хрватској.

Фирма из Требиња била је увозник 220 килограма хероина који је стигао у контејнеру из Турске.

Ангажовала је хрватског шпедитера за превоз контејнера с дрогом која је требала допутовати до крајњег одредишта у Белгији, али је извађена у Хрватској, након чега су коцке с оловом заварене, а само је једна пошиљка с хероином стигла до одредишта.

Међутим, крајњи наручитељ милионске пошиљке дроге, која је била намијењена западноевропском тржишту, није преузео терет, и то се још увијек утврђује.

Оно што је са сигурношћу установљено јесте да шпедитер, а ријеч је о локалној фирми, ни на који начин није био укључен у садржај 80 тона олова који је стигао до плочанске луке.

Слика

Фото: Канал МУП-а Р.Хрватске

Управо су садржај контејнера, увозник и крајње одредиште изазвали сумњу код цариника приликом профилисања контејнера који стижу у плочанску луку, при чему је контејнер који је стигао из Турске био означен као потенцијално сумњив.

Резањем контејнера и вађењем дроге полицијски посао хрватске полиције није био завршен.

У сарадњи с полицијама других држава, камион који је превозио оловне коцке имао је дискретну пратњу током цијелог пута до Белгије како би заштитили возача који је довезао олово, али без хероина на одредиште.

Хероин је у плочанској луци заплијењен 11. октобра прошле године, а контејнер с оловним коцкама, које су биле поново затворене, наставио је пут за Белгију.

Кад је ријеч о запљени 62 килограма кокаина скривеног у 54 пакетића на броду који је превозио угаљ из једне колумбијске луке, “роба” је била смјештена на 16 метара испод морске површине па је постојала опасност да се кокаин, који је као и хероин био намијењен западноевропском тржишту, одвоји од брода.

Како сазнаје Јутарњи лист, складиште с дрогом држали су јаки магнети, а није био заварен како то обично кријумчари раде.

Према првим полицијским процјенама, дрога би на илегалном тржишту вриједила 17 милиона евра.

Меморандум с ДЕА

То је већ трећа таква велика запљена дроге у плочанској луци.

Антонио Геровац, помоћник главног директора полиције, рекао је да је плочанска лука само једна од лука којом кокаин из Јужне Америке стиже у Европу и да се у другим европским лукама биљеже пуно веће запљене дроге.

Видео: Канал МУП-а Р.Хрватске

С циљем остварења и промовисања заједничких интереса у борби против незаконите трговине наркотицима, јуче је у Управи полиције потписан Меморандум о сагласности између Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, Управе полиције и Агенције Сједињених Америчких држава за борбу против наркотика.

Помоћник главног директора полиције и начелник Управе криминалистичке полиције у Управи полиције Антонио Геровац те аташе регионалне Канцеларије ДЕА-е у Хрватској Кевин Фејеран, потписници су Меморандума који је доказ јачања хрватско-америчке сарадње у борби против незаконите трговине дрогама и осталих облика транснационалних казнених дјела.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Зорка 13.01.2022. 20:17
    Šta te briga, потпуно си у праву. Стајала би твоја слика и да си флашу пића у маркету украо. Био би лопов, а ово су "контроверзни бизнисмени"! Мајке им га, што нам дјецу уништише.
  • Generic placeholder image
    Šta te briga 13.01.2022. 18:18
    Da je moja firma uvezla drogu, stajala bi moja slika, JIB i sve potrebne informacije, ovako kad si u sprezi sa vlašću, ostaješ anoniman, što ubijaš nečiju djecu. I opet ćeš uvesti, jer za ovo neće odgovarati, a policija će kobajagi opet da ima neku akciju.
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 12m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 36m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 5m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 42m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    9h 23m
    0