ФИС Куп Јахорина 23. и 24. јануара

12.01.2021. 12:47
0
ИЗВОР: Катера

Међународно такмичење ФИС Куп "Јахорина 2021" одржаће се  у суботу и недјељу, 23. и 24. јануара 2021. године на стази "Скочине" на Јахорини, у организацији Смучарског клуба "Јахорина", саопштено је из овог клуба за Катеру.

Организацију такмичења подржао је и Олимпијски центар "Јахорина", а на такмичењу ће учествовати скијаши у алпској дициплини слалом.

- Очекујемо долазак такмичара из 15 земаља, а ове трке су уједно и тестне за Европа куп који би требао да се одржи 2022. године на Јахорини. Јахорина има укупно 11 хомологованих ски стаза те је спремна за организацију и одржавање такмичења све четири дисциплине SL, GS, SG i DH. Са више од 130 центиметара утабаног снијега, на овој планини се вриједно ради на припремама стаза са циљем обезбијеђивања најбољих услова скијашима, али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме - саопштено је из Смучарског клуба "Јахорина".

Додаје се да скијалиште ради пуним капацитетом, да су ски стазе добро припремљене, те да томе доста погодују и нове сњежне падавине на Јахорини протеклих дана.

- Комплетно функционисање ски центра је прилагођено тренутним условима и епидемиолошкој ситуацији и из овог центра упућују апел свима да се придржавају свих мјера и понашају се одговорно према себи и другима - додаје се у саопштењу СК "Јахорина" Пале.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“ 30. јуна Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“ 30. јуна
Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
Најчитаније
 • Слана бајадера
  14h 55m
  0
 • Злочин у Варварину
  14h 30m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  7h 32m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  6h 25m
  5
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  7h 46m
  0