ФИС Куп Јахорина 23. и 24. јануара

12.01.2021. 12:47
0
ИЗВОР: Катера

Међународно такмичење ФИС Куп "Јахорина 2021" одржаће се  у суботу и недјељу, 23. и 24. јануара 2021. године на стази "Скочине" на Јахорини, у организацији Смучарског клуба "Јахорина", саопштено је из овог клуба за Катеру.

Организацију такмичења подржао је и Олимпијски центар "Јахорина", а на такмичењу ће учествовати скијаши у алпској дициплини слалом.

- Очекујемо долазак такмичара из 15 земаља, а ове трке су уједно и тестне за Европа куп који би требао да се одржи 2022. године на Јахорини. Јахорина има укупно 11 хомологованих ски стаза те је спремна за организацију и одржавање такмичења све четири дисциплине SL, GS, SG i DH. Са више од 130 центиметара утабаног снијега, на овој планини се вриједно ради на припремама стаза са циљем обезбијеђивања најбољих услова скијашима, али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме - саопштено је из Смучарског клуба "Јахорина".

Додаје се да скијалиште ради пуним капацитетом, да су ски стазе добро припремљене, те да томе доста погодују и нове сњежне падавине на Јахорини протеклих дана.

- Комплетно функционисање ски центра је прилагођено тренутним условима и епидемиолошкој ситуацији и из овог центра упућују апел свима да се придржавају свих мјера и понашају се одговорно према себи и другима - додаје се у саопштењу СК "Јахорина" Пале.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 18m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 40m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 55m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 48m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 54m
    1