FIS Kup Jahorina 23. i 24. januara

12.01.2021. 12:47
0
IZVOR: Katera

Međunarodno takmičenje FIS Kup "Jahorina 2021" održaće se  u subotu i nedjelju, 23. i 24. januara 2021. godine na stazi "Skočine" na Jahorini, u organizaciji Smučarskog kluba "Jahorina", saopšteno je iz ovog kluba za Kateru.

Organizaciju takmičenja podržao je i Olimpijski centar "Jahorina", a na takmičenju će učestvovati skijaši u alpskoj diciplini slalom.

- Očekujemo dolazak takmičara iz 15 zemalja, a ove trke su ujedno i testne za Evropa kup koji bi trebao da se održi 2022. godine na Jahorini. Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza te je spremna za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH. Sa više od 130 centimetara utabanog snijega, na ovoj planini se vrijedno radi na pripremama staza sa ciljem obezbijeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme - saopšteno je iz Smučarskog kluba "Jahorina".

Dodaje se da skijalište radi punim kapacitetom, da su ski staze dobro pripremljene, te da tome dosta pogoduju i nove snježne padavine na Jahorini proteklih dana.

- Kompletno funkcionisanje ski centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji i iz ovog centra upućuju apel svima da se pridržavaju svih mjera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima - dodaje se u saopštenju SK "Jahorina" Pale.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    17h 52m
    10
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    47m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    4h 52m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    4h 56m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    16h 40m
    0