Фоча: Два лица лишена слободе због производње и промета опојних дрога

05.05.2020. 21:12
0
ИЗВОР: Visegrad365

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча, 4. 5. 2020. године лишили су слободе лице А.Д. из Горажда и Б.Ј. из Фоче, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције Фоча су приликом провођења планских активности на сузбијању злоупотребе опојних дрога на подручју општине Фоча,  4. 5. 2020. године, у улици Игмански марш у Фочи, зауставили путнички аутомобил марке „пасат 5”, којим је управљао А.Д. из Горажда, код кога су том приликом пронашли једно паковање у коме се налазила биљна зељаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне масе 26 грама и провидну целофанску фолију у којој је умотана прашкаста материја бијеле боје, морфолошких карактеристика опојне дроге „Спид“,  масе око 5,12 грама.

Предузимајући даље активности у циљу документовања догађаја, полицијски службеници су утврдили да се у везу са пронађеном биљном материјом може довести лице Б.Ј. из Фоче.

Истога дана на основу усмене наредбе за претрес, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, извршен је претрес стана и помоћних просторија које користи лице Б.Ј. из Фоче код кога је том приликом пронађено и привремено одузето 10 провидних кесица садржаја биљне зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и смотуљак провидне фолије са истим садржајем, све укупно бруто масе око 27,23 грама.

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а против наведених лица ће након комплетирања предмета бити поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да су извршили КД "Неовлаштена производња и промет опојних дрога".

Коментари 0
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Полицајац убоден ножем! Полицајац убоден ножем!
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 0m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 32m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 10m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 42m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 15m
    0