Foča: Dva lica lišena slobode zbog proizvodnje i prometa opojnih droga

05.05.2020. 21:12
0
IZVOR: Visegrad365

Policijski službenici Policijske uprave Foča, 4. 5. 2020. godine lišili su slobode lice A.D. iz Goražda i B.J. iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Foča su prilikom provođenja planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području opštine Foča,  4. 5. 2020. godine, u ulici Igmanski marš u Foči, zaustavili putnički automobil marke „pasat 5”, kojim je upravljao A.D. iz Goražda, kod koga su tom prilikom pronašli jedno pakovanje u kome se nalazila biljna zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase 26 grama i providnu celofansku foliju u kojoj je umotana praškasta materija bijele boje, morfoloških karakteristika opojne droge „Spid“,  mase oko 5,12 grama.

Preduzimajući dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja događaja, policijski službenici su utvrdili da se u vezu sa pronađenom biljnom materijom može dovesti lice B.J. iz Foče.

Istoga dana na osnovu usmene naredbe za pretres, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi lice B.J. iz Foče kod koga je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 10 providnih kesica sadržaja biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i smotuljak providne folije sa istim sadržajem, sve ukupno bruto mase oko 27,23 grama.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a protiv navedenih lica će nakon kompletiranja predmeta biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Komentari 0
Povezane vijesti
Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    7h 26m
    2
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    9h 19m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    8h 39m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    7h 15m
    0
  • Kakvo nas vrijeme sutra očekuje?
    3h 19m
    0