Фоча: И даље неповољна епидемиолошка слика

03.08.2020. 19:26
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Фоча епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, али је и све више опорављених лица од ковида 19, тако да је тренутно 67 заражених и 27 опорављених, наведено је на данашњем састанку Општинског штаба за ванредне ситуације.

Под здравственим надзором у Фочи је 138 лица, а Дом здравља амбулантно лијечи 12 пацијената са средње тешком клиничком сликом.

У Универзитетској болници Фоча од запаљења плућа лијечи се 31 пацијент из шире регије, од којих је тренутно један на респиратору.

Начелник општине Радисав Машић наводи да је и даље број заражених лица висок, али да охрабрује да су угоститељи, након опомена Штаба, почели да се придржавају прописаних мјера заштите.

-Немамо прекршаја у погледу радног времена, музике уживо и већих окупљања. Наша Цивилна заштита је завршила дезинфекцију у граду, Болници и Дому здравља, данас се наставља у Миљевини и остаје још Брод. Редовно дезинфикујемо стубишта зграда у којима има заражених вирусом корона- рекао је Машић.

Он је још једном апеловао да се сви који осјете симптоме обољења јаве породичном љекару.

На подручју регије Стара Херцеговина, осим Фоче, велики број заражених има и Вишеград, док је у осталим општинама много мање лица код којих је тестирањем потврђено приусуство вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    15h 33m
    2
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    20h 31m
    0
  • Куглоф
    12h 27m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    17h 27m
    17
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    2h 1m
    0