Foča: I dalje nepovoljna epidemiološka slika

03.08.2020. 19:26
0
IZVOR: Srna

Na području opštine Foča epidemiološka situacija i dalje je nepovoljna, ali je i sve više oporavljenih lica od kovida 19, tako da je trenutno 67 zaraženih i 27 oporavljenih, navedeno je na današnjem sastanku Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Pod zdravstvenim nadzorom u Foči je 138 lica, a Dom zdravlja ambulantno liječi 12 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

U Univerzitetskoj bolnici Foča od zapaljenja pluća liječi se 31 pacijent iz šire regije, od kojih je trenutno jedan na respiratoru.

Načelnik opštine Radisav Mašić navodi da je i dalje broj zaraženih lica visok, ali da ohrabruje da su ugostitelji, nakon opomena Štaba, počeli da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

-Nemamo prekršaja u pogledu radnog vremena, muzike uživo i većih okupljanja. Naša Civilna zaštita je završila dezinfekciju u gradu, Bolnici i Domu zdravlja, danas se nastavlja u Miljevini i ostaje još Brod. Redovno dezinfikujemo stubišta zgrada u kojima ima zaraženih virusom korona- rekao je Mašić.

On je još jednom apelovao da se svi koji osjete simptome oboljenja jave porodičnom ljekaru.

Na području regije Stara Hercegovina, osim Foče, veliki broj zaraženih ima i Višegrad, dok je u ostalim opštinama mnogo manje lica kod kojih je testiranjem potvrđeno priusustvo virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    17h 39m
    2
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    4h 7m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    22h 37m
    0
  • Kuglof
    14h 33m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    19h 33m
    17