Фоча: Изгорјела викендица у Миљевини

05.03.2021. 12:29
0
ИЗВОР: Радио Фоча

У селу Доњи Будањ, у фочанској мјесној заједници Миљевина, у шумском пожару који се проширио на имање чији је власник лице са инцијалима С.С, изгорјели су његова викендица и шупа, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Припадници ове управе заједно са припадницима Територијалне ватрогасне јединице из Фоче локализовали су пожар јуче око 17,30 часова.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а  увиђај су обавили полицијски службеници Полицијске управе Фоча и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара.

Приликом увиђаја, констатовано је да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расветљавању и документовању овог догађаја је у току, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

Полицијска управа Фоча апеловала је да грађани, приликом паљења ватре на отвореном, обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да ватру не остављају без надзора.

Лица која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полиција ће санкционисати у складу са важећим законским прописима.

У случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара, потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или надлежну полицијску станицу на дежурни број  122, наведено је у саоштењу Полицијске управе Фоча.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    6h 42m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    17h 0m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 6m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 4m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    15h 55m
    0