Фоча: Највише заражених међу радницима рафтинг кампова

16.07.2020. 18:21
1
ИЗВОР: Visegrad365

Епидемиолошка ситуација у Фочи и даље је неповољна због раста заражених и великог броја контаката са претходно регистрованим позитивним особама, кажу у Дому здравља и додају да је међу 28 заражених највише радника рафтинг кампова и њихових контаката. Деведесет три особе се налазе у кућној изолацији и њихово здравствено стање је добро. Присуство вируса корона потврђено је код лица између 30 и 50 година старости, док су старија лица и пензионери тренутно најсавјеснији и придржавају се свих прописаних мјера. Општински штаб за ванредне ситуације због тога је појачао контроле рафтинг кампова.

– Посебна пријетња у камповима су возила, односно превоз до кампова, до полазне тачке самог рафтинга. Тако да су сви возачи и путници обавезни да поштују прописане мјере, прије свега ношења маске и броја људи у затвореном простору на прихватљиве и препоручене мјере - каже Слађана Арсеновић, руководилац Регионалног центра Фоча Института за јавно здравство Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ja sam 16.07.2020. 22:05
    U Foci ni jednog zarazenog nije bilo dok nisu poceli da dolaze iz Beograda i Novog Sada na kampove.Toliko ljudi je zarazeno da bi par njih zaradilo,sramota.
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 41m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 25m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 10m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 9m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 15m
    0