Фоча: Oсумњичени да су кривичним дјелима противправно стекли 700 хиљада КМ

29.11.2023. 12:50
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Фочанска полиција данас је у оперативној акцији кодног назива „Мост 1“ на три локације у Фочи извршила претрес кућа и станова које користи пет лица осумњичених да су кривичним дјелима прање новца и превара у протеклих шест година противправно стекли 700.000 КМ.

Том приликом, приведена су два од пет осумњичених лица, која су затечена на мјесту становања, и у току је њихова криминалистичка обрада, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, а на основу наредбе Основног суда у Фочи, извршен је претрес кућа и станова  које користе лица чији су иницијали  К.М, К.Н, К.А, Р.А. и Р.М.

Они се сумњиче да су од децембра 2017. године до септембра 2023. године, у намјери да себи или другоме прибаве противправну имовинску корист, остварили контакт са више лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе, нудећи им тачне исходе спортских мечева, доводећи их у заблуду да на своју штету уплате новац, који су потом осумњичена лица подизала у банкама и поштама на подручју БиХ.

На овај начин пет осумњичених лица из Фоче oстварила су противправну имовинску корист у укупном  износу од око 700.000 конвертибилних марака.

Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Требиње против осумњичених лица биће поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 9m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 33m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 48m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 17m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 27m
    0