Фоча: Oсумњичени да су кривичним дјелима противправно стекли 700 хиљада КМ

29.11.2023. 12:50
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Фочанска полиција данас је у оперативној акцији кодног назива „Мост 1“ на три локације у Фочи извршила претрес кућа и станова које користи пет лица осумњичених да су кривичним дјелима прање новца и превара у протеклих шест година противправно стекли 700.000 КМ.

Том приликом, приведена су два од пет осумњичених лица, која су затечена на мјесту становања, и у току је њихова криминалистичка обрада, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, а на основу наредбе Основног суда у Фочи, извршен је претрес кућа и станова  које користе лица чији су иницијали  К.М, К.Н, К.А, Р.А. и Р.М.

Они се сумњиче да су од децембра 2017. године до септембра 2023. године, у намјери да себи или другоме прибаве противправну имовинску корист, остварили контакт са више лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе, нудећи им тачне исходе спортских мечева, доводећи их у заблуду да на своју штету уплате новац, који су потом осумњичена лица подизала у банкама и поштама на подручју БиХ.

На овај начин пет осумњичених лица из Фоче oстварила су противправну имовинску корист у укупном  износу од око 700.000 конвертибилних марака.

Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Требиње против осумњичених лица биће поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено тијело Радоја Станковића из Фоче Пронађено тијело Радоја Станковића из Фоче
Ухапшен гранични полицајац у Фочи Ухапшен гранични полицајац у Фочи
Акција "Кум" на подручју Фоче, Сарајева и других градова Акција "Кум" на подручју Фоче, Сарајева и других градова
Најчитаније
 • Егзодус Срба из Сарајева 1996. године (ВИДЕО)
  5h 55m
  11
 • Како су Копривице вратиле мошти Светог Харалампија у манастир Морачу
  6h 50m
  2
 • Велики пожар у Сарајеву, евакуисана школа
  23h 6m
  1
 • У марту бесплатни скрининг тестови на карцином грлића материце за жене са подручја Источног Сарајева
  3h 14m
  1
 • Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
  1h 24m
  0